Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]horoscop-astrologie.ro sau folosind formularul de contact.
Zapada, Scortisoara si Vin fiert
In sfarsit, am ajuns. Zapada de afara, portiunile acoperite de gheata si aerul rece, patrunzator au facut ca drumul sa para mai lung decat este. Inauntru este cald, miroase a cetina de brad, placinta de mere cu scortisoara si coaja de porocala. In surdina se aude un colind romanesc, iar beculetele care impodobesc bradutul si ferestrele clipesc des, raspandind o lumina difuza. Cateva grupuri de turisti imprastiate pe la mese se bucura de preparatele absolut delicioase, gatite impecabil de bucatarului locului. Ciocnesc, din cand in cand, canute cu vin fiert, isi impart zambete si urale, chicotesc sau rad cu pofta la glumele spuse de catre unul dintre ei.
Ne-am asezat si noi la o masa, am comandat traditionalul vin fiert cu scortisoara, cate un fel de mancare si desertul casei. Aceeasi senzatie de bine pe care am incercat-o de nenumarate ori aici, ne-a cuprins pe amandoi.
De fiecare data cand ajungem la munte, in zona asta, ne cazam la aceeasi cabana, in camera pe care deja o consideram « a noastra ». Mica si cocheta, cu pat mare de lemn, mocheta moale si verde, masuta si doua scaune frumos incrustate si lacuite, camera ne deschide mereu usa, ca o gazada veche si primitoare. Ferestrele sunt primul lucru pe care il avem in fata ochilor atunci cand ne trezim, iar dincolo de ele, muntii cu crestele ingropate in zapada, atingand cerul. Un peisaj de vis, in care iti pierzi, pe nesimtite, gandurile mici si negre in schimbul linistii si relaxarii depline.
Venim aici de cand ne-am cunoscut. Prima oara, in anii studentiei, am venit pentru partie. In anii ce-au urmat pentru peisaj, aer curat, prieteni, iar apoi pentru amintirile care ne leaga de munte si acest loc absolut incantator. De la cabana pana la partie este ceva de mers, iar drumul destul de anevoios. Langa partie se afla localul nostru special, in care ne aflam acum. De obicei, aici ne adapostim la caldura, dupa cateva coborari reusite cu schiurile, ne tragem sufletul si ne incalzim obrajii in aburii unei ciocolate calde sau ceai fierbinte cu rom, ne punem manusile la incalzit, pe soba, si privim agitatia de pe partie si muntii care o inconjoara.
Este weekendul dinaintea Craciunului, iar locul acesta pare cea mai potrivita alegere pentru a simti un pic din atmosfera autentica a Sarbatorilor de iarna. Desi sunt doar doua zile, magia Craciunului, zapada, toate pregatirile, bunavointa localnicilor si specificul locului ne incarca cu energia, spiritul si multumirea de care aveam atata nevoie pentru a iubi si zambi in continuare.
Olivia
Alte articole care te-ar putea interesa:
Peste 30 de ani – un alt inceput
Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!
Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul
Sarbatori de iarna: noaptea lupilor
Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun
Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!
Secretul traditiei bune in familie
Poveste adevarata cu Mos Craciun