Un strop de indolenta, un sac de bani de aruncat !

 

Asta se intampla atunci cand doresti sa te crezi interesant si sa faci pe smecherul fata de restul. Mergi in cluburi sa bei o bere, doua, fumezi o tigare si usor - usor ai ajuns la cocaina.

Unul din idolii fotbalului romanesc, Adrian Mutu asa a patit si a platit scump pentru greseala lui. In 2004 pe vremea cand juca la Chelsea, cel mai bogat club din Anglia pe atunci, a consumat o cantitate mica - totusi de cocaina, dar s-a ajuns la un scandal de proportii uriase. Era unul din titularii clubului londonez, dar greseala asta a dus la concedierea lui. Pe atunci nimic nu prevedea ce va urma. A jucat la Juventus, in Italia si s-a mutat apoi la Fiorentina incercand sa scape de cosmarul pe care l-a trait la Chelsea. S-a acomodat repede la “Viola” pana cand a aflat, in august, amenda care trebuie sa o plateasca catre Chelsea si mai ales catre patronul rus Roman Abramovici: 17,4 milioane de euro! O suma la care salariatii Romaniei nici nu viseaza ca ar putea sa-i stranga nu intr-o viata ci in 10 vieti, ei s! Si el trebuia sa plateasca o amenda pentru prostia lui.

Cu un salariu la “Viola” de un milion de euro nu isi poate permite desigur sa plateasca amenda. Dar toata lumea recunoaste ca decizia TAS (Tribunalul de Arbritraj Sportiv) a fost una prea dura, mai ales pentru un jucator, fiind si cea mai mare amenda primita vreodata de vreun fotbalist.

Si cu toate astea Mutu nu vrea sa se dea batut – nu are voie sa faca una ca asta. De ce sa plateasca o viata intreaga pentru o greseala copilareasca atata vreme cat altii, pentru greseli mai grave, nu primesc decat avertismente sau nici macar atat. De ce? Pentru ca este roman?!

Oricum, cand a semnat cu Juventus se pare ca ar fi fost o clauza care obliga clubul torinez sa plateasca orice viitoare amenda primita de catre Mutu din partea clubului englezesc. Iar o alta solutie ar fi ca Mutu ar fi sa se intoarca din nou la Chelsea. Eu n-as face-o. Pentru un club care m-a umilit si m-a urmarit continuu in ultimii ani, nu as face-o...

Pana atunci atacantul Fiorentinei a semnat un contract cu firma de impresariat a fratilor Becali, insa nu stiu cat il va ajuta pe el acest lucru.

Adi a semnat cu ei sperand sa ii fie de ajutor. Deocamdata nici macar averea stransa de el nu ajunge la 17 milioane de euro. Si totul pentru greseala de a consuma droguri. Noroc lui a fost ca nu a devenit dependent altfel chiar si-ar fi distrus viata – si pe a lui si pe a celor din jurul sau.

Singurul lucru care il mai poate face starul Fiorentinei este sa joace fotbal, sa inchida ochii si sa lase orgoliul la o parte. Asta insemnand sa isi ceara scuze fata de la patronul rus si de la clubul londonez si poate printr-un noroc, rusul il va ierta. Pentru ca toti avem o inima si toti suntem in stare sa iertam...

Autor: Mihai

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro