Marti, 02 septembrie 2008, Editura Nemira ii asteapta pe iubitorii de carte la o lansare inedita, in cadrul “Zilei Smart FM si Nemira” de la noua librarie Diverta Magheru, acolo unde timp de peste trei decenii s-a aflat Magazinul Eva.  

Triumful Prostiei. Mic tratat despre prostia inteligentei, de Belinda Cannone, volum nou aparut la editura Nemira, se va bucura de o lansare teatrala: tineri absolventi ai Facultatii de Teatru a Universitatii Hyperion, sub indrumarea actritei Rodica Mandache, vor pune in scena fragmente din carte.  

Continut carte

Cum poate un spirit sofisticat, cultivat si, in aparenta, liber sa se impotmoleasca atat de des in poncife si in idei livrate la pachet?

Plecand de la aceasta realitate, eseul plin de umor al Belindei Cannone abordeaza, cu gratie si fina ironie, mecanismele care produc prostia tocmai pe taramul inteligentei. Unele sunt bine cunoscute, dar altele sunt noutati absolute. Caci prostia nu doar evolueaza, ea se innoieste neincetat, si nu exista nimic mai surprinzator decat neghiobia desteptaciunii.

Un elogiu pentru libertatea spiritului si un apel la responsabilitatea intelectuala, dar, inainte de toate, o satira sclipitoare si profunda despre mintile noastre indesate cu atata... cunoastere.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro