Ati auzit de un asa tratament? Cred ca il urmam fiecare dintre noi numai ca a devenit automatism si nu ne mai dam seama decat de pastilele mari de bucurie pe care le savuram din plin.

Pai cum sa nu te bucuri cand nu ai nici o durere ? Nu simti bucuria din plin decat dupa ce trece o durere care te-a chinuit ceva vreme. Ca si certurile dupa care vin impacari, zilele innourate dupa care vin cele senine, concediul dupa multe zile de munca, si tot asa.

Ei si daca ne gandim astazi, chiar acum daca sunt motive de bucurie, le gasim cu siguranta. Asta este partea plina a paharului pentru ca putem gasi o sumedenie de motive de suparare. Ce ne transforma dintr-un optimist in pesimist ? Eu cred ca oboseala.

Acelasi lucru il interpretam diferit cand suntem odihniti sau obositi.

Putem lua de exemplu o camera pe care o lasam intr-o stare « intima » sau chiar nu o vedem ca este algomerata cu prea multa mobila cu ceva praf si multe lucruri imprastiate dimineata si pe care o gasim cand ne intoarcem de la servici in aceeasi stare dar o vedem imbacsita, mica si intunecata. Revenind la tratamentul cu bucurii ; ce am putea face sa ne bucuram in continuare? Avem doua optiuni, sa lasam camera asa pentru o alta zi cu chef de munca si mai putina oboseala sau sa incepem sa strangem lucrurile. Si in fiecare dintre variante putem gasi motive de bucurie. Defapt spun gresit « gasi » pentru ca nu asta cautam constient desi, cred ca ar fi bine sa constientizam tratamentul, ci pur si simplu vrem sa ne simtim bine si alegem varianta de a pleca in oras. Daca nu alegem varianta care ne place, este alegerea noastra si nu este nimeni altcineva vinovat pentru cosecinte decat noi.

Uite, incerc azi sa aplic tratamentul constient. Sa vedem cat dureaza si daca are efecte benefice. Seamana putin cu tratamentul de eliminarea/ evitare a negatiei din vocabularul propriu de dragul fetitei mele. Dar asta este alta poveste.

 

Autor: Iuliana

Nota administratorului: 

Am auzit de un concept de auto-motivare prin gandire pozitiva: "Think pink". Daca iesi in oras ca sa regasesti fun-ul si bucuria vietii, esti pe un drum gresit. Nu este acolo! Nicaieri! Trebuie sa cauti satisfactia si bucuria lucrurilor in tine, si ea se va reflecta in afara.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro