Toamna ca o Gutuie Coapta

E toamna.

Toamna e galbena si aromata, toamna iti da emotii cand calde, cand mai reci, toamna te readuce in cotidian si te scoate din amorteala de peste vara. Toamna reincepe forfota orasului, iar curtile scolilor devin neincapatoare. Se aude, din nou, clopotelul de recreatie si vocile curioase ale copiilor inundand linistea strazilor, in diminetile de toamna.

Toamna pasim printre frunze uscate, aproape aramii, si fosnetul lor ne poarta gandurile in locuri in care am dori sa fim. Desi vantul rece ne face sa strangem jacheta in jurul taliei si sa ne protejam gatul mai atent, razele palide ale soarelui care inca se ambitioneaza sa se arate, ne fac sa visam la zilele calduroase ale unei toamane pline, perfect insufletite.

Toamna este cel mai frumos anotimp pentru calatorii. Linistea padurilor, frunzele colorate, aerul curat fac din asezarile montane, tablouri de vis, bune de memorat si cine stie, ulterior de pus pe o panza, de cei mai inzestrati dintre noi.. Farmecul unei destinatii rurale sau casa bunicilor si tot ritualul de rigoare al pregatirii conservelor de toamna, sunt de neinlocuit, atunci cand ne dorim relaxare totala, intoarcerea la natura si traditii sau amintiri calde pentru sufletului nostru.  

Toamna este anotimul iubirilor implinite! Toamna ne da motive sa fim romantici si melancolici, sa visam si sa ne bucuram de iubire, in toate formele ei. Ziua se miscoreaza si umbrele serii ne zoresc mai degraba spre caldura casei, catre persoana draga careia ii dedicam mai mult din timpul si-i impartasim din tainele sufletului.

Toamna este ca o gutuie coapta: odata ce-i descoperi gustul si esenta, pana la urmatoarea “degustare”, o astepti cu nerabdare.

Toamna e altfel, e complexa. E greu de cuprins in cuvinte cate senzatii poti incerca intr-o singura toamna, o toamna anume, o toamna a ta…

Olivia

Alte articole care te-ar putea interesa:

Oameni care au invins destinul

Isi asteapta sotia de 35 de ani

Dragoste oarba

Tinerete fara batranete si dragoste dincolo de moarte

Povara unei iubiri interzise


Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro