Tara inventata

Un american face bani din vinzarea unor terenuri ce apartin unei tari inexistente. Michael Stone a pus in vinzare terenuri petrolifere, zone muntoase, cu tot cu cabane si lacuri intregi cu cei mai feluriti pesti. Toate la niste preturi care sa sfideze concurenta in domeniu, din Statele Unite. Singura problema este ca tara in care sunt terenurile de vis... nu exista. Si totusi, americanii cumpara terenuri. Ca tot sunt ieftine.

Mai radioactiv ca bomba

Cam asta se poate spune despre un chinez care a dat peste cap un aparat pentru masurarea radioactivitatii. Cei care au controlat nivelul radiatiilor  au ramas surprinsi constatind ca acestea depasesc de 200 de ori nivelul acceptat ca normal. Initial s-a crezut ca omul inghitise niste pastile cu uraniu sau plutoniu pe care incerca sa le treaca clandestin prin vama dar, la un control mai atent s-a constatat ca in interiorul chinezului nu e nimic. El a explicat ca a folosit un tratament cu medicamente radioactive pentru a se vandeca de tiroida. Evident ca nu l-a crezut nimeni.

Sa mori din dragoste de .... jocuri

Asta i s-a intamplat unui tanar din Coreea de sud. Mare impatimit al jocurilor pe calculator, coreeanului i-a cedat inima din cauza emotiilor pe care le avea de la jocurile practicate, el murind aplecat pe tastatura. Poate ca e doar o pura coincidenta, dar chiar inainte de moarte coreeanul ajunsese la ultimul nivel al unui joc violent, numit <Die Hart>. Si cistigase.

WC-uri conectate la retea

Sa raminem tot in Asia pentru ultimele noutati. Japonezii vor lansa in curind pe piata WC-urile conectate la Internet. Astfel, bazinele vor fi dotate cu un program special care sa inregistreze variatiile reziduurilor celor care lofosesc toaleta respectiva. Proiectul are in vedere monitorizarea starii de sanatate a pacientilor, direct de la domiciliul lor, zilnic, fara a mai fi necesara deplasarea cadrelor de specialitate decat in cazuri speciale.

Pisica neagra chiar aduce ghinion

Este rezultatul unui studiu efectuat pe voluntari de un grup de cercetatori de la Universitatea de Stat din California. Dintre cei intervievati, 72% au declarat ca au avut ghinion de fiecare data cand o pisica neagra le-a sarit in cale, in timp ce 10% s-au intors din drum pentru a nu le merge rau. In urma sondajului s-a tras concluzia ca cei mai ghinionisti au fost cei superstitiosi, adica cei care erau convinsi ca aparitia pisicii negre aduce belele.

Traducator de ganduri

Cativa cercetatori de la sud de Dunare au descoperit  un algoritm de codare numerica a vorbirii. Noua metoda permite comunicarea intre persoane care vorbesc limbi diferite si consta in traducerea gandurilor in timpi reali si nu in traducerea vorbelor. Deocamdata bulgarii si-au inregistrat descoperirea si acum asteapta finantatori pentru a-si pune in practica descoperirea.

Mai tare ca Viagra

S-a dovedit a fi un crocodil australian. Astfel, in timp ce un hidroavion se oprise pe suprafata Golfului “Printesa Charlotte>, imensa reptila care masura, potrivit martorilor, aproape 8 metri lungime, a incercat sa faca dragoste cu aparatul de zbor. Urmarea nu s-a lasat asteptata: hidroavionul s-a scufundat. Proprietarul aparatului si firma de asigurari l-au declarat irecuperabil. “Nimeni nu are curajul sa coboare in cuibul crocodilului ca sa-i rapeasca acestuia ceea ce el considera a fi iubirea vietii sale.”, a marturisit ziaristilor un ofiter al Pazei de Coasta.

O firma din Marea Britanie vinde coduri genetice

Cei care isi pot permite sa plateasca, pot sa afle, cu aproximatie, care va fi momentul mortii lor. Codul Genetic, complet descifrat – dupa parerea cercetatorului Venter Craig – va fi vandut pe CD-uri, cu aproape un milion de dolari bucata. Descifrarea genomului este importanta pentru cei care sufera de boli grave care se transmit genetic. Cu toate astea, desi se stie ca boala exista in gene, nu se cunosc remediile pentru a stopa instalarea ei intr-un anumit organism.

S.O.S. – serpii din China pe cale de disparitie

Este rezultatul studiilor efectuate de diverse asociatii pentru apararea drepturilor animalelor, care au aratat ca in China, serpii sunt intr-un numar din ce in ce mai mic. Asta din cauza tratamentelor neconventionale in care este folosit pe scara larga veninul serpilor, dar si din cauza specialitatilor culinare obtinute din carnea reptilelor, chinezii mincand, anual, peste 10.000 de tone de serpi.

Scriere antica

Arheologii americani au descoperit un obiect de piatra cu o vechime de 4000 de ani, pe care sunt gravate cateva simboluri, considerate a fi o parte din alfabetul unei civilizatii ce a trait in Asia Centrala in urma cu cateva milenii. Daca teoria va fi confirmata, istoria va trebui rescrisa pentru zona respectiva. Si cand te gandesti ca scrierea de la Tartaria este mult mai veche...

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro