Toate ne intrebam cum reusesc, cele mai multe dintre actritele de la Hollywood, sa se mentina slabe sau sa slabeasca dupa ce au dus la capat o sarcina reusita. In primul rand, cu ajutorul banilor. Daca ai bani, iti permiti sa mananci orice. Sau, mai exact, iti permiti sa nu mananci orice. Dar dincolo de acest aspect, un rol important il are doctorul nutritionist.
Si pana la urma, daca stam sa despicam firul in patru, doctorii nutritionisti sunt toti la fel. Singura deosebire este ca unii au gasit resortul care pune in functiune creierul omenesc si reusesc sa isi impuna dietele si nu numai. Un astfel de medic este si nutritionistul david Katz. Acesta nu le spune nimic in plus vedetelor, dar a descoperit un secret care functioneaza ca un fel de efect placebo. Oricum, cui ii pasa daca e vorba de un efect placebo sau de altceva, atata vreme cat sistemul functioneaza si da roade?!
Victoria Beckham si-a recapatat silueta la cateva saptamani dupa ce a nascut si Katie Holmes (sotia lui Tom Cruise) s-a gandit ca este persoana perfecta pentru a o intreba cum sa scape de kilogramele pe care le avea in plus de la sarcina, la timp pentru nunta ei. Secretul celor doua vedete de la Hollywood se pare ca este dieta cu aroma, dieta nu inventata ci efectiv scoasa la inaintare de catre
nutritionistul David Katz.
Toti stim ca este important sa mancam putin si des pentru a slabi. De exemplu, in loc sa mancam un pachet intreg cu biscuiti, mai bine mancam doar cativa. Cat priveste cartofii prajiti, acestia doar se miros si nu se gusta nici macar de pofta. S-a descoperit ca imensa cantitate de arome din dietele moderne ne supra-stimuleaza apetitul. Aceeasi cantitate de sare si de zahar pe care o are o punga de cipsuri o gasim si in cereale. In plus, aceasta dieta se bazeaza pe faptul ca nu amesteca atat de multe arome si ramane la mancaruri cu putine ingrediente.
David Katz considera ca, cu cat este mai lunga lista de ingrediente din mancare, cu atat exista mai multe arome ascunse care ne stimuleaza apetitul si ne determina sa ne ingrasam.
Un alt principiu al dietei este „Tematica Aromelor”. Nutritionistul sustine ca aceasta dieta ne va ajuta sa ajungem la un punct in care nu vom mai manca altceva decat ceea ce este recomandat, intrucat repetarea aromelor blocheaza creierul si acesta nu mai creeaza senzatia de foame.
In felul acesta, daca la fiecare masa avem un anumit fel de mancare, apetitul nostru este satisfacut mai repede si kilogramele dispar mai usor.
Faza I – o singura aroma la fiecare masa
Pentru primele patru saptamani din dieta se foloseste tema aromelor pentru fiecare masa. De exemplu, cand este ziua in care se mananca afine, de dimineata puteti manca placinta de afine, la pranz o salata cu afine si la cina carne de porc cu afine. Dieta nu elimina vreun fel de mancare, dar este important sa se pastreze o singura aroma. Efectul dietei, in primele patru saptamani este acela ca taie senzatia de foame.
Faza II - mai multe arome pe zi
In timpul saptamanilor cinci si sase, mesele contin mai multe arome pe zi. In loc sa aveti aceeasi aroma toata ziua, folositi la fiecare masa cate o aroma diferita. De exemplu, la micul dejun aroma de baza sa fie lamaia, la pranz busuiocul iar cina poate avea gust de rosii.
Faza III - dieta permanenta
Ideea de baza este ca nu trebuie consumate mancaruri combinate. Dulciuri, mancare sarata, condimentata, toate sunt permise, dar nu amestecate. Un mic dejun indulcit cu miere, apoi la pranz un ou cu paine prajita. Lucruri care nu se pot combina in timpul dietei sunt, de exemplu, un sandwich cu carne si o bautura cu zahar sau un mic dejun cu oua sarate si gem dulce - aceste lucruri pot da apetitul peste cap. Dupa sase saptamani de dieta, faza a treia va fi foarte usoara si va veti acomoda foarte repede.
Cate kilograme pierzi?
In timpul celor sase saptamani, daca nu trisati, puteti scadea in greutate circa 16 kilograme. In plus, va fi o pierdere de greutate definitiva, dupa incetarea dietei nepunand kilogramele la loc. Aceasta dieta vindeca insomniile, boala IBS, catifeleaza pielea si revitalizeaza viata sexuala, lucru extrem de impoirtant pentru voi toate.
ZIUA ANANASULUI:
Mic dejun: cereale de grau, lapte degresat si suc de ananas;
Gustare: iaurt de ananas;
Pranz: ananas, salata din pui si nuci, biscuiti din grau;
Gustare: bucati de ananas neindulcit;
Cina: creveti cu ananas, salata de gradina amestecata si mazare dulce.
Desert: inele de ananas caramelizate.
ZIUA ROSIILOR:
Mic dejun: sandvis cu un ou si sos de rosii.
Gustare: rosii mici;
Pranz: rosii si fasole neagra, impreuna cu salata mediteraneana.
Gustare: chipsuri cu sos de tomate;
Cina: peste prajit in ulei de masline si rosii, tot felul de salate de gradina;
Desert: piersica feliata si afine.
ZIUA LAMAILOR:
Micul dejun: se serveste o placinta cu lamaie;
Gustare: iaurt de lamaie si cereale de grau;
Pranz: lamaie si galuste de grau;
Gustare: lamai si portocale;
Cina: afine proaspete cu zeama de lamaie
ZIUA SPANACULUI:
Micul dejun: spanac, omleta si paine graham;
Gustare: biscuiti de grau si iaurt de spanac;
Pranz: spanac si salata de curcan;
Gustare: morcovi si iaurt de spanac;
Cina: paste cu sos de spanac si salata;
Desert: fructe ca zmeura, afine si capsuni.