Barbatii si-au dorit dintotdeauna sa fie puternici. Un corp firav a insemnat o gura in plus de hranit, o persoana in minus in familie, care ar fi trebuit sa se ocupe permanent de cel mai nevolnic. De aceea, femeile isi doreau prunci puternici si sanatosi si stiau ca pentru asta au nevoie de un barbat pe masura.

Oricum, preocuparea pentru sanatatea si puterea copilului incepea inca de cand acesta era in pintecele mamei. Era ales animalul caruia copilul trebuia sa-i semene si erau efectuate ritualurile menite a-i conferi nenascutului, un drum bine ales. Fiecarui animal ii corespunde o anumita capacitate: ursul e cel puternic, vulpea e cea sireata, lupul e cel periculos, sarpele e cel intelept, cocosul e cel care stie sa se faca ascultat, caprioara e cea sprintena.

Ursul a fost animalul ales pentru a guverna forta copiilor. Pentru ca ursul este un animal linistit, care nu ataca decat atunci cand nu are incotro si care hiberneaza aproape jumatate din an in propriul birlog. Cum se spune, este un animal “casnic”. Aveti nevoie de putin par din blana unui urs sau de un os pe care acesta l-a ros. E simplu de procurat. Mergeti la gradina zoologica si sigur veti gasi par din blana in preajma custii. Iar daca ingrijitorii nu va vad, bagati printre gratii o tija metalica subtire, cu niste carne in capat. Momiti ursul si dupa ce apuca carnea in gura, trageti inapoi tija. Saliva ursului a ramas pe bucata de carne.

Cand ajungeti acasa aprandeti putina tamaie si aruncati deasupra firele de par din blana. Apoi dati pe deasupra pruncului sau pe deasupra pantecului de gravida, spunind de mai multe ori:

“Puternic si linistit ca ursul sa fi copile”.

Atentie, asta se poate face pana la varsta de maxim cinci ani. Daca pruncul are mai mult de cinci ani, ritualul nu mai are putere, pentru ca energiile pe care urma sa le elibereze se inchid. Daca nu aveti par si aveti doar bucata respectiva de carne cu saliva, uscati-o bine de tot in cuptor, apoi marunti-ti-o-o ca pe o faina de oase. Presarati din acea pudra fie deasupra copilului fie deasupra pantecului femeii gravide.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro