Protejati-va Sanii de Soare!

Tocmai am traversat un weekend de foc, in care s-au inregistrat temperaturi de peste 55 grade Celsius la nivelul solului. Alarmant, nu-i asa? In incercarea de a scapa de arsita soarelui din orase, lumea a luat cu asalt plajele primitoare de pe litoralul Marii Negre, a carei apa a atins temperaturi mari, de peste 30 grade Celsius.

Cu totii am asteptat venirea verii, deoarece este singura perioada a anului in care putem obtine un bronz cat mai atragator. Desi bronzul este un „accesoriu” foarte cautat, mai ales de catre femei, trebuie retinut ca medicii nu agreeaza ideea bronzarii integrale a corpului, recomandand evitarea expunerii indelungate la soare, iar a sanilor, in mod special. Majoritatea femeilor au imbratisat moda top-less in expunerea la soare, fara sa constientizeze riscurile unei astfel de expuneri. 

Pe langa aspectul colorat si sexy al pielii, soarele ne poate aduce nenumarate dezavantaje. Spre exemplu, sanii sunt primii care au de suferit dupa expunerea la soare, considerand radiatiile solare care ne agreseaza, din ce in ce mai puternic, in ultimii ani.

Dupa ce o lunga perioada de timp ne-am luptat cu idei preconcepute vis-a-vis de expunerea top-less a femeilor la soare, in prezent, auzim tot mai des, din partea specialistilor, sfaturi legate de protectia adecvata a sanilor in momentul bronzarii. Parerile sunt impartite, insa: in timp ce unii medici recomanda cu inversunare evitarea expunerii sanilor la razele solare, altii accepta ideea de top-less sub rezerva de a respecta conditiile de protectie impotriva radiatiilor.

Pentru a intelege si mai bine sfaturile legate de interzicerea expunerii sanilor la soare, trebuie sa stiti ca pielea sanilor este foarte sensibila, neobisnuita cu razele agresive ale soarelui, dat fiind ca sanii sunt acoperiti si protejati de haine, in tot timpul anului. Mai mult decat atat, sanii nu prezinta celule pigmetare care sa reziste efectelor nocive ale soarelui, arzandu-se mult mai usor decat restul pielii. La fel, razele ultraviolete pot declansa dezechilibre hormonale, favorizand producerea unei cantitati mari de estrogen.

Expunerea irationala a sanilor la soare ii poate afecta, in sensul crearii premiselor pentru aparitia cancerului mamar. Asadar, se impune evitarea expunerii sanilor la soare pentru femeile care au suferit anumite interventii chirurgicale, cum ar fi reductie mamara sau implanturi mamare, precum si pentru cele care au fost depistate cu noduli sau chisturi in zona sanilor, cu scopul evitarii extinderii celulelor bolnave in restul zonelor mamare.

Daca, totusi, riscati in obtinerea unui bronz uniform, prin expunerea top-less la soare, obligatoriu se recomanda folosirea unui creme cu factor de protectie foarte ridicat impotriva razelor solare ultraviolete. De asemenea, expuneti-va sanii la soare doar in intervalele permise 07.00 – 10.00 si 17.00 – 20.00.

Nu numai sanii sunt afectati dupa o expunere indelungata la soare, ci si restul corpului, creandu-se riscul aparitiei cancerului de piele sau a melanomului malign, in termeni de specialitate.

Pentru a preintampina aparitia efectelor nedorite ale expunerilor la soare se recomanda o hidratare cat mai atenta a pielii, atat prin folosirea unei lotiuni de plaja cu factor de protectie solara, a lotiunilor sau cremelor dupa plaja si prin consumul unei cantitati cat mai mari de lichide, peste 3 – 4 l/zi.

Nu riscati sanatatea sanilor in schimbul bronzului efemer!

Olivia

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro