Premii antitalent
Neindemanaticii ar trebui sa aiba grija la ceea ce fac daca nu vor sa devina subiect de cercetare. Nu de alta, dar cativa cercetatori din Marea Britanie, Caroline Mills, Meirion Llewelyn, David Kelly si Peter Holt, studiat efectul pe care il are asupra diverselor persoane prinderea degetelor in usa. Rezultatele au fost publicate intr-un raport sub titlul “ Un barbat care si-a prins degetele si care a mirosit a putregai timp de 5 ani”.
Americanii George si Charlotte Blonsky au rezolvat problemele femeilor care, de ziua lor, nu vor sa faca diferentieri intre musafiri. Acestea nu trebuie altceva decit sa comande o masa speciala, “inventata” de cei doi americani si care, printr-un dispozitiv special schimba permanent pozitia sarbatoritei astfel incit aceasta va fi mereu langa alt musafir al sau.
Nimeni nu se mai mira cind aud despre japonezi ca fac cate o traznaie. Dar de aici si pina la a studia porumbeii desenati de diversi pictori, e distanta mare. Nu asa li s-a parut si japonezilor Shigeru Watanabe, Junko Sakamoto si Masumi Wakita, toti trei de la Universitatea Keio, care au demonstrat, cu probe indubitabile, ca porumbeii au fost discriminat pictati de Monet si Picasso, comparativ cu ceilalti pictori geniali.
Profunda cercetare... Daca esti turist si vrei sa scapi din ghiarele unui urs grizzly, ar fi bine sa-ti cumperi un costum special creat de Troy Hurtubise din North Bay, Ontario. Costumul este prevazut cu o armura speciala despre care se spune ca ar face inutil atacul unui urs furios. Doriti sa incercati? Ultimii ani au inregistrat o revenire a modei retro in mai multe domenii.
In unele se pare ca s-a mers mult prea departe. In meteorologie de exemplu, unde Bernard Vonnegut, de la Universitatea de Stat din Albany a publicat rezultatele cercetarilor sale. Astfel, conform lui Vonnegut, viteza vantului dintr-o tornada poate fi determinata de... comportamentul gainilor. Cel putin asa s-a straduit sa arate in lucrarea pe care a publicat-o si pentru care a primit premiul Ig Nobel pentru meteorologie.