Pisoi castrat de o planta carnivora

 

Multi dintre noi ne dorim ca apartamentul in care locuim sa arate cat mai putin artificial, sa aiba un aer ceva mai natural. Pentru asta, cei care isi permit, cumpara plante de decor, indeosebi plante tropicale a caror simpla prezenta te poarta catre locuri in care iti doresti sa ajungi. Doamna Luminita Cristoiu, in varsta de 68 de ani isi imparte singuratatea cu un motan in varsta de un an si jumatate. Iar monotonia apartamentului sau din Drumul Taberei este redusa de cateva plante exotice. Numai ca, printre ele se gaseste si o Sarracenia de aproape 70 de centimetri. Pentru cei care nu stiu ce este o Sarracenia, le spunem ca e vorba de o planta carnivora care are capcana in forma de urcior. Frunzele acesteia au perii orientati catre interior iar planta secreta o substanta narcotica care impiedica  victimele sa mai scape. Planta era in camera de oaspeti, camera care, de regula, era inchisa.

 

In urma cu aproape o luna de zile, doamna Cristoiu a fost obligata de imprejurari sa lipseasca trei zile din oras.

 

“Nu  era prima data cand lipseam. Ii lasam lui Carol mancare si apa suficiente, usa deschisa la baie – pentru ca motanul meu e foarte civilizat si isi face nevoile numai la baie – si ma intorceam dupa doua, trei zile”.

 

 Nimic nu parea sa prevesteasca intamplarile care s-au petrecut. La intoarcerea sa, stapana lui Carol l-a gasit pe acesta in camera interzisa, fiind pe jumatate in ulciorul lui Sarracenia. Bietul pisoi era atat de ametit de efectul narcoticelor produse de planta, ca nu se putea misca deloc.

 

“Nu-mi pot explica cum a ajuns pisoiul acolo. Cred ca din cauza curentului usa s-a deschis si a intrat si ca orice pisica curioasa, s-a apropiat de planta si aceasta l-a inhatat”.

 

A fost cu pisoiul la doctor si doctorul l-a adus in simtiri. Doar ca, pentru curiozitatea sa, motanul a trebuit sa plateasca cu o operatie de castrare. Sarracenia ii invectase narcotice in testicule iar acestea incepusera, pur si simplu, sa se degradeze. Pentru a evida o posibila cangrena, doctorul a trebuit sa-i extirpe lui Carol cele doua testicule, privindu-l pentru totdeauna de a mai avea urmasi. Dar poate ca a meritat. Nimeni nu stie insa ce a simtit planta cand i-a fost smulsa prada.

Autor: Lucia

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro