Moda occidentala patrunde, treptat si la noi. E adevarat ca si preturile sunt occidentala sau, uneori mai mult decat orientale, dar cine isi permite nu se uita la bani cand e vorba de propriul sau copil. La ora actuala poti sa-ti duci bebelusul la piscina chiar de dupa nastere.

Cei de la clubul “Micii Campioni” asigura conditii adecvate pentru mamele si copii care vor sa invete sa inoate sau care au nevoie de tratament in apa pentru diverse boli. Clubul poate fi gasit in Bucuresti, Str. Strabuna nr. 26, iar site-ul lor este http://www.miciicampioni.ro/contact.php, cu adresa de e-mail . Telefoanele de contact sunt: 0311 050 890; 021/6681793; 0722/587868. Piscina este acoperita iar apa din bazin, schimbata saptamanal, are o temperatura optima de circa 30-32 de grade Celsius. PH-ul apei este neutru iar securitatea celor mici este asigurata printr-o instalatie automata de clorinare si reciclare.

Tati, la piscina putem sa dam la peste?Printre programele asigurate la “Micii Campioni” se gasesc urmatoarele:
- Stimularea reflexelor primare ale bebelusilor si copiilor.
- Adaptare copiilor la mediul acvatic
- Dezvoltarea sistemului imunitar al bebelusilor si copiilor.
- Stimularea dezvoltarii psihomotorii si psihosociale a copiilor cu varste fragede.
- Dezvoltarea fizica armonioasa atat a fetitelor cat si a baieteilor.
- Cresterea capacitatii de effort a copiilor.

Metodele folosite pentru invatarea copiilor sunt cea bazata pe imitatia segmentara dar si cea bazata pe intuitia copiilor.  

0 – 4 luni si ½

Metoda Sultana

Este un program de ingrijire si tratament pentru nou-nascuti si copii mici. Perioada de pana la varsta de 1 an aduce modificări substanţiale in viaţa copilului,  care se produc odată cu trecerea de la mediul intern (al mamei) la cel extern, de la mediul lichid (din pantece) la cel gazos (mediul inconjurator). Mediul extern este dominat de o gramada de stimuli la care copilul trebuie să se adapteze imediat după naştere.


4 luni si ½ - 12 luni

Aclimatizare acvatica
Este o perioada cand este bine penrtu copil sa se adapteze la mediul acvatic.  


1 an – 2 ani si ½

Activitate acvatica – pregatire pentru initiere inot
Pentru organism este o perioada in care au loc modificari pe plan neuro-motor dar mai ales pe plan psiho-social si afectiv. Copilul invata sa identifice ceea ce se petrece in jurul sau si sa raspunda la stimuli. Inregistreaza si receptioneaza tot.


2 ani si ½ - 4 ani

Initiere inot
Capacitatea de intelegere a unui copil si reactia sa la stimulii externi permite ca, la acest palier de varsta sa se treaca la initierea in inot.  


Peste 4 ani

Aprofundarea tehnicilor de inot
Personalitatea unui copil de peste 4 ani, este mult mai complexa fata de etapele de varsta anterioare, ceea ce permite abordarea procesului de instruire si folosirea mai multor elemente de tehnica.

Autor: Carmen

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro