Intr-un moment de relaxare inainte de antrenamentul de inotLa 22 de ani a avut un accident fatal. A fost atacat pe strada cu o ranga metalica si lovit pana cand nu a mai miscat. Cineva l-a gasit si l-a dus la spital, dar cand si-a revenit a aflat ca nu va mai merge niciodata. Nervul sciatic ii fusese sectionat.

Desi au trecut 25 de ani de atunci, Ioan Petrescu a refuzat sa se inchida in casa si sa isi traiasca viata in fata televizorului. Mai mult, a incercat sa demonstreze si altora ca a fi handicapat nu inseamna sa fii un membru in minus al societatii. A participat la mai multe concursuri organizate si a castigat cateva dintre ele.

 

Vara trecuta a urcat in scaunul cu rotile din Sinaia pana la Cota 2000. Vara asta a fost mai speciala. Insotit de cativa prieteni, Ioan a urcat pe Piatra Craiului si a urcat pana in varful La Omul. 

”In prima parte am folosit si scaunul, dar apoi m-am catarat doar cu mainile. A fost o experienta fantastica”, spune Ioan. E adevarat, drumul a fost parcurs in aproape 11 ore, dar important a fost rezultatul.

In viata de zi cu zi Ioan lucreaza pentru o fundatie si are la dispozitie un Trabant adaptat pe care il conduce personal. Si are o pofta cumplita de viata. Vrea sa traiasca totul la mare intensitate, chiar daca picioarele nu il mai asculta.

“O sa incerc sa ma bucur de fiecare zi din viata mea. Am invatat ca daca voi trai cu regrete ca nu mai merg sau daca voi cauta vinovati pentru ceea ce mi s-a intamplat, viata o sa treaca pe langa mine si ma va invenina. I-am iertat de mult pe cei care m-au lasat fara picioare si daca exista o Judecata de apoi, asa cum invatam la biserica, atunci voi depune marturie ca sa fie iertati pentru ce mi-au facut. Dumnezeu sa-i binecuvanteze si sa aibe mila de sufletele lor”.

Autor: Oana

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro