Masa de dimineta sa n-o imparti cu nimeni, cea de pranz o imparti cu prietenii iar cea de seara o dai dusmanilor. Asa se spune din batrani si se pare ca si cercetarile din ultimul timp le dau dreptate. Cu toate astea, desi majoritatea dintre noi stim acest lucru, de foarte multe ori uitam si obisnuim sa plecam spre locul de munca “sarind” peste micul dejun. Iata cum putem face din gustarea de dimineta, un obicei sanatos

Pasul 1. Evitati sa luati cina la ora tarzie. Daca masa de seara este luata In jurul orei 19, apetitul de dimineata va fi mult mai mare. Asa ca uitati de sandvisurile din timpul filmului sau de gustarea de la miezul noptii.

Pasul 2. Schimbati ora de trezire. Daca dimineata nu aveti pofta de mancare, treziti-va putin mai devreme decat de obicei. Acest lucru va va stimula apetitul, iar starea de foame va aparea In scurt timp.

Pasul 3. Serviti portii mici la dejun. Chiar daca senzatia de foame nu exista dimineata, Incercati sa gustati cate putin din ficare fel. Incepeti prin a servi cantitati mici de mancare, un mar In fiecare dimineata putand fi un pas spre a va face un obicei din servitul micului dejun.

Pasul 4. Faceti un program zilnic, pe care sa-l respectati. Nu uitati sa includeti In program micul dejun si sa respectati ora la care ati stabilit sa va hraniti. Daca faceti asta In fiecare zi, senzatia de foame va reveni In fiecare dimineata.

Pasul 5. Luati micul dejun la serviciu. Daca nu puteti respecta ora stabilita pentru micul dejun, nu treceti peste el. Mancati la serviciu. Este important sa pastrati obisnuinta si sa nu treaca o zi fara sa mancati de dimineata.

Pasul 6. Nu Intrerupeti timp de trei saptamana programul stabilit. Nevoia de a lua micul dejun va aparea garantat daca respectati ora de masa. Organismul va intra Intr-un ritm bine stabilit si va ”cere” mancare In fiecare dimineata. Cel mai important lucru este ca organismul sa simta nevoia de mancare.

Pasul 7. Nu uitati de micul dejun In weekend. Chiar daca ora de trezire este mai Inaintata In weekend, nu uitati sa luati micul dejun. In felul acesta, continuati orarul zilnic si obisnuinta de a manca dimineata.

Articol preluat cu acordul site-ului www.madone.ro 

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro