Clarviziune, Parapsihologie, Prezicerea viitorului, viversum.ro, Consiliere telefonica gratuita

Obiceiuri romanesti de Mihail si Gavriil

*           In unele zone se aprand focuri mari, focuri purificatoare. Prin aceste focuri sar flacaii satului, ca o reminescenta a initierilor din vremuri stravechi. Focul era considerat purificator. Mai mult, ca simbol al Soarelui, barbatii care treceau prin foc se consacrau zeului celest. Unii ciobani inca isi mai trec oile prin foc inainte de a cobora cu turmele la vale pentru iernat.

*           Cei care vor sa fie aparati de necazuri tot anul trebuie sa mearga la biserica cu o bluza sau un alt obiect de imbracaminte pe timpul slujbei facute in cinstea Arhanghelilor Mihail si Gavriil si sa se roage in fata icoanei cu acestia. La plecarea din biserica se aprand 3 lumanari la <vii>, in cinstea Sfintei Treimi si 3 lumanari la <morti> in cinstea Fecioarei Maria si a celor doi sfinti arhangheli.Bluza respectiva trebuie purtata ori de cate ori persoana in cauza se simte neputincioasa sau trece prin momente mai grele.

*           In Banat sarbatoarea este respectata intru totul. Oamenii se feresc sa incheie afaceri in aceasta sfanta zi, pentru ca se spune ca atunci Diavolul le incearca credinta. De asemenea, nu se dau bani imprumut si nici nu se cer bani imprumut. Toata lumea asteapta sa treaca ziua pentru a-si relua ulterior treburile. Se spune ca este bina ca sa iei un de pe strada un cersetor si sa-l hranesti la masa ta.

*           Daca in timpul anului mobila din casa a troznit mai mult decat era cazul, trebuie chemat un preot. Se spune ca nici un Diavol nu rezista in fata puternicului luptator al lui Dumnezeu care in aceasta zi coboara cu cetele lui de ingeri pana in strafundurile Iadului de unde mai scapa pe cate unii credinciosi supusi caznelor.

*           In nordul Moldovei, cei care vor sa fie puternici tot anul, duc la biserica un manunchi de busuioc pe care preotul il sfinteste in timpul slujbei. Apoi poarta busuiocul in san, intr-un saculet mic de piele.

*           In ziua consacrata sfintilor Arhangheli nu se fac vraji si nu se culeg ierburi de leac. Este o zi dedicata luptatorilor lui Dumnezeu, iar cei care nu o respecta se va abate asupra lor sabia de foc a Arhanghelului Mihail. Daca vreo vrajitare indrazneste sa faca vraji, demonii ii vor lua sufletul cu ei in aceeasi seara si-l vor duce in cel mai intunecat colt al Iadului, acolo unde sunt cei care nu au respectat legile lui Dumnezeu.

*           Femeile insarcinate care vor sa nasca baieti curajosi, tin post timp de 3 zile inainte de sarbatoare. In ziua de 8 noiembrie, duc la biserica mere pe care le mananca apoi acasa. Marul arata si faptul ca niciodata nu se va uita pacatul original al Evei de catre urmasele ei, care nu-l vor mai repeta.

Autor: Mihai Cristian

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro