O Zi de Duminica

O dimineata de vara prea linistita, putin posomorata din cauza norilor. Miroase a racoare.

Am mai avut parte de asa dimineti doar in copilarie, demult, cand priveam de la geamul camerei, strada bunicilor ce imi aparea ca o imagine statica, netulburata nici macar de vant sau pasii vreunui trecator.

Strada din fata blocului meu se intretaie cu alte strazi tapetate cu blocuri. Printre copacii din gradina de jos se zareste verdele proaspat al terenului de fotbal din curtea liceului de peste drum. Flota de masini a blocului se odihneste frumos, ca dupa o noapte de petreceri, obositoare si lunga.

Imi pregatesc cafeaua de dimineata cu gandul sa-i savurez aroma, la fereastra, in racoarea diminetii si ciripitul timid al pasarilor. A trecut aproape o ora de la debutul meu matinal. Oamenii incep sa-si faca drum dintr-o parte in alta, trecand prin fata mea. Cateva raze de soare se chinuie sa razbata prin patura groasa a norilor, iar pale timide de vant starnesc, din cand in cand, tremurul frunzelor de tei din copacul ce aproape ca-si intinde ramurile in camera mea.      

E duminica. Sfarsitul unei saptamani, si inceputul alteia. 

Duminica ne facem planuri. Nu stim exact daca este o zi dedicata integral odihnei sau, mai degraba ziua in care planurile si activitatile pentru saptamana urmatoare incep sa se contureze. Ne trezim relaxati stiind ca avem o zi intreaga la dispozitie, pentru cei dragi, pentru noi insine si reculegere. Ne bucuram de timpul liber al zilei si dorim sa realizam echilibrul perfect intre odihna, de care avem atata nevoie, si muncile casnice care au nevoie de toata forta noastra de munca.  Sport, cumparaturi, plimbari, somn, curatenie, vorbit la telefon, uitat la un film sunt doar cateva din activitatile pe care le facem duminica. In weekend-urile mai insufletite, duminica este ziua in care parasim cu greu muntele, marea sau un alt loc frumos in care am reusit sa ne incarcam bateriile, pentru doua-trei zile.      

Poate la fel de neplacuta ca prima parte a zilei de luni, cand abia ne dezmortim dupa weekend, este doar seara zilei de duminica. Odata cu lasarea serii ne cam piere energia si zambetul de pe fata, la gandul unei alte saptamanii de lucru, aflata la doar cateva ore distanta. O luam de la capat si intram din nou in rutina de zi cu zi, cu energia adunata peste weekend sau, pur si simplu, ajutati de inertie.

E sfarsit de saptamana si sfarsitul unei zile de duminica. E sfarsit de vara si sfarsitul perioadei concediilor. A venit toamna!

Olivia

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro