O tanara i-a furat identitatea surorii sale

 

In ultimii ani, Europa s-a deschis si s-a si inchis pentru muncitorii români dornici ca munca lor sa fie recompensata pe masura efortului. Tarile cele mai cautate au fost Anglia, Italia, Germani si Spania. Majoritatea celor care au plecat au avut contracte pe durata mai multor luni, pana la sase si desi au spus ca la destinatie, beneficiarii muncii lor erau destul de severi, folosindu-i la maxim, majoritatea s-au declarat multumiti de banii pe care i-au strans. Camelia Ioan a fost plecata la cules de capsuni in Spania, in vara anului trecut. Anul acesta si-a depus din nou dosarul la Ministerul Muncii, pentru a se mai duce o data. Dupa ce a trecut interviurile de rigoare si i s-a dat unda limpede pentru plecare si si-a cumparat si bilet de avion, Camelia s-a dus in vizita pe la ai sai, intr-o comuna din judetul Suceava. Aici a fost subiectul unei intimplari demne de telenovele, sora sa geamana, Maria, furandu-i actele si disparand cu ele.

“In primul moment nu ne-am dat seama ce se intampla, pentru ca mai aveam aproape o zece zile pana la plecare. Asa ca nimeni nu a spus nimic atunci cand Maria ne-a anuntat ca se duce la Bucuresti, la o matusa de-a noastra, pe care nu o mai vazuse de ani de zile”.

Familia a intrat in panica atunci cand, sunind dupa doua zile la ruda lor din Bucuresti, aceasta le-a spus ca fata nu ajunsese la destinatie.

“Am crezut ca a patit ceva, ca a fost rapita si dusa cine stie unde. Abia cand am remarcat ca-mi lipsesc actele am intrat la banuieli. Am sunat la aeroport si acolo mi s-a spus ca schimbasem biletul de avion pentru un altul care pleca mai devreme”.

Nimeni nu si-a dat seama de faptul ca Maria folosea actele surorii sale. Camelia a trebuit sa-si scoata un alt pasaport si sa cumpere alte bilete de avion, fiind la un pas de a pierde contractul cu spaniolii. Cat o priveste pe fugara, aceasta mai da din cand in cand telefoane acasa, la familie, pentru a-i linisti, dar spune ca se teme sa se intoarca acasa. Oare a meritat?...

Autor: Ina

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro