Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]horoscop-astrologie.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Razboiul nevazut » Mumia care leviteaza


Mumia care leviteaza

 

 

Istoria Egiptului a fascinat dintotdeauna din cauza misterelor sale nerezolvate nici macar la ora actuala. Iar pe masura ce timpul trece, in loc ca aceste mistere sa fie elucidate, apar altele, aruncand o umbra de misticism asupra poporului care a trait de-a lungul Nilului in urma cu cateva mii de ani. Pentru ca doar acceptind existenta unor forte nevazute si de neinteles pentru omul modern, pot fi explicate unele lucruri.

 

Multi considera ca Valea Regilor nu mai poate aduce nimic nou. Ca s-a descoperit tot ce se putea descoperi, motiv pentru care isi indreapta cercetarile catre alte locuri. Spre dezamagirea lor, Valea Regilor nu si-a epuizat surprizele. Mai mult, se pare ca in interiorul pamantului se gasesc mai multe urme ale unor civilizatii care s-au succedat, fiecare avind un grad de dezvoltare care cu greu poate fi acceptat pentru vremurile de acum cateva mii de ani.

 

 

Mumia care pluteste

 

 

Recent, o echipa internationala, formata din arheologi italieni, francezi si egipteni au descoperit o necropola la marginea de N-V a Vaii Regilor datind din anii 2500 – 3.000 i. H. Dupa scrierile din interior, arheologii au putut stabili doar ca mormintul ar apartine unui mare preot al lui Amon-Ra, numele acestuia neputand fii catat din cauza deteriorarii sarcofagului. Uimirea specialistilor a venit la cateva saptamani dupa descoperire cand au constatat ca, fara nici un motiv prealabil, mumia se ridica la aproape o jumatate de metru inaltime, unde ramane agatata aproape opt ore pe zi, uneori invirtindu-se.

 

Apoi, la fel de brusc, mumia se intoarce in sarcofagul sau de piatra. “Nu putem explica in nici un fel cum anume pluteste mumia, dar am filmat-o, am analizat-o din toate unghiurile. Inca nu am desfasurat-o ca sa vedem daca in interior nu exista ceva care produce un cimp magnetic atat de mare incat sa o ridice de la pamant. Dar cand vom crea toate conditiile necesare prezervarii continutului, atunci o vom face si speram sa elucidam si misterul”, a afirmat profesorul Carmine Ducelli, conducatorul echipei de arheologi.

 

Intre timp, la fata locului au fost adusi si profesionisti in depistarea fraudelor. Unul dintre acestia, cunoscut sub pseudonimul “Uimitorul Merlin”, a fost de profesie magician, dar, cum facea tot felul de dezvaluiri publice referitoare la trucurile folosite de “magicieni”, a fost renegat de acestia. Ca atare, viata sa profesionala s-a scurs pentru demolarea trucurilor folosite de cei care, numindu-se magicieni, apeleaza la credulitatea oamenilor. Pe numele sau adevarat Tim Martin, fostul magician a studiat mumia din toate unghiurile si sub toate aspectele, pentru ca, in final sa declare dezamagit: “Nu am gasit nici o urma de truc. Mumia chiar pluteste!”.

 

 

Aparat de levitatie?!

 

 

Pana la ora actuala aceasta a fost declaratia unanima a tuturor celor care au studiat-o. In cele din urma, arheologii au acceptat trei posibile cauze ale levitarii. Primele doua cauze sunt de ordin material. Astfel, se crede ca fie in mumie fie in interiorul sarcofagului, ar exista ceva care poate produce un cimp magnetic contrar gravitatiei si care ar face mumia sa pluteasca.

 

“Sa nu uitam, una dintre ipotezele construirii piramidelor a fost existenta unui aparat de degravifiere care permitea ridicarea uriaselor blocuri de piatra fara nici un fel de efort” a declarat Francoise Bonheur, specialista in istoria veche a Egiptului.

 

“In aceste conditii, de ce nu putem accepta ideea ca aparatul putea sa aiba intrebuintari multiple? Poate ca mecanismul este asa fel alcatuit incat sa functioneze pe baza unor baterii vesnice – nu e prima data cand anticii ne produc astfel de surprize. Timp de 16 ore bateriile se incarca pentru a functiona timp de opt ore”, a declarat cercetatoarea franceza. Deocamdata scanarile mumiei si ale sarcofagului nu au evidentiat existenta unor corpuri straine in interiorul acestora.

 

Cat priveste taierea sarcofagului pentru a verifica daca in interiorul sau nu este ceva, aceasta este interzisa sub pedepse aspre de catre autoritatile egiptene care in felul acesta incearca sa-si apere tezaurele nationale.

 

 

Urmasii zeilor

 

Cea de a treia ipoteza este de ordin mistic si face referinta la existenta zeului Amon – Ra. Faptul ca mumia apartine unui mare preot al zeului, inseamna ca acesta era pastratorul unor taine teribile. Mai mult, in vremurile de acum cateva mii de ani, unii preoti aveau privilegiul de a folosi secretele magice dobindite in scopuri pur personale.

 

Ceea ce i-a intrigat pe arheologi a fost numele sters al marelui preot. A aparut intrebarea de ce un om cu o pozitie sociala privilegiata a fost ingropat fara ca numele sau sa fie perpetuat peste veacuri? Raspunsul s-ar putea gasi tot in legendele vechilor egipteni. Acestia credeau ca unele persoane foarte puternice se pot intoarce de dincolo de moarte la simpla evocare a numelui lor. Ca atare, in clipa mortii, corpul era mumificat si ingropat, pentru a nu stirni furia zeilor protectori, dar numele celui decedat era sters din piatra, pentru ca nimeni sa nu-l poata invoca. Fara a fi invocat, spiritul nu se putea intoarce singur din lumea mortilor.

 

Cine a fost sau ce a fost proprietarul mumiei descoperite, asta e greu de spus la ora actuala. Dar egiptenii afirma ca daca mumificarea era facuta corect, spiritul nu parasea niciodata trupul, ramanand pentru eternitate in preajma acestuia, pana cand zeul suprem decidea intoarcerea sa in fostul trup. Aparitia mumificarii a fost explicata prin necesitatea ca spiritele sa se intoarca in propriile corpuri. Mai ales in acele vremuri in care faraonii se considerau ca fiind descendenti din zei, spre deosebire de muritorii de rind care erau creati de zei. Deci un urmas al zeilor nu se putea intoarce intr-un trup oarecare ci doar in cel care fusese creat special pentru el. Asa sa fi fost oare?

 

Eliszar

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Jocurile mele
 • A fost o data un blog
 • Povestea jocurilor mele
 • SXC photos
 • Fite de fetite
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • I love games
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon