Clarviziune, Parapsihologie, Prezicerea viitorului, viversum.ro, Consiliere telefonica gratuita

Monumente ale artei crestine romanesiti

Biserica de la Surdesti

 

In localitatea Surdesiti din judetul Maramuresi, exista una din cele mai inalte biserici de lemn din lume, avand o inaltime de 72 de metri din care numai turnul are o masoara 54 de metri.

Batranii satului spun ca in urma cu peste 300 de ani, in satul lor exista o biserica mult mai inalta. Se povestesite ca intr-o zi, preotul satului a mancat carne de siarpe inainte de a intra in biserica. Din senin s-a starnit un vant atat de  puternic incat efectiv a maturat biserica de pe fata pamantului. iar preotul si-a pierdut mintile.                                                                                                                                                                                                                              Satenii veniti la biserica au gasit locul pustiu si pe preot frigand carne de sarpe. S-a anuntat o intrecere pentru mesiterii constructori de biserici.

In final a fost ales mesiterul Ioan Macarie. 6 ani se spune ca a lucrat mesiterul la biserica. Pe masura ce credinta sa era mai puternica si biserica cresitea in inaltime. A folosit lemnele stranse de localnici. 8 ani au stat lemnele nefolosite. Apoi a venit mesiterul, a insemnat cu securea fiecare lemn si le-a mai lasat asa 4 ani. Se mai spune ca mesterul avea o sotie rea de bautura. De rusinea satenilor, de fiecare data cand nevasta sa se imbata, mesterul o dadea afara din casa. Doar ca, intr-o dimineata, mesterul si-a gasit sotia moarta. De atunci el a hotarat sa se razbune pe femei. Drept pentru care a impartit biserica in doua parti: una pentru femei si una doar pentru barbati. Abia dupa 1800 a fost daramat peretele ridicat intre naosul si pronaosul bisericii de catre Macarie. Iar satenii se mandresc si acuma cu biserica lor, ramasa marturie a credintei lor in Dumnezeu.

Autor: Elena

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro