Home » Razboiul nevazut » Misterul vietilor trecute





Misterul vietilor trecute

 

Dintotdeauna misterul mortii i-a fascinat pe oameni, indiferent de perioada de timp in care traiau. Pentru ca nimeni nu-si poate nici macar imagina, cum e ca, dintr-o data, sa treaca in nefiinta. Toti gandesc: “maninc, dorm, vorbesc, gandesc. Ce se va intimpla cu toate astea? Vor disparea sau nu? Daca da, atunci ce se va intimpla cu mine, cel ce simt totul? Iar daca nu, unde se vor duce si cum vor fi percepute, din moment ce nu mai exista corp fizic? In materialul de fata va prezentam cazurile spectaculoase ale unor romani legati de amintirile vietilor anterioare.

 

Darurile divine

 

Preotii considera ca moartea si corpul fizic, sunt doua dintre cele mai marete daruri pe care Dumnezeu le-a facut oamenilor. Marian Antonescu, psiholog si specialist in istoria religiilor, spune: “Dumnezeu, in marea Sa intelepciune si bunatate, a decis ca noi, oamenii, sa traim intr-o viata scurta tot ceea ce altii traiesc in mai multe vieti. A concentrat totul intr-o singura viata si pe aceea ne-a daruit-o noua... Si apoi, ce ne-am face fara corpul fizic? Cum am putea sa ne potolim setea sau foamea? Cum am putea trai iubirea si toate acele sentimente frumoase care se cer impartasite cu altii?...

 

Hipnoza ca terapie alternativa

 

De cele mai multe ori cei care au trairi din vietile anterioare sunt considerati bolnavi sau cazuri pentru psihiatri. Asta din cauza ignorantei medicilor care, fara a se lasa angrenati in cercetare, transpun totul la cursurile invatate pe durata facultatii, refuzind sa accepte existenta unor terapii alternative sau a unor altfel de diagnostice in afara celor cunoscute de ei. Si totusi, exista o metoda terapeutica care a luat amploare in ultimii zeci de ani si care poate sa raspunda la o parte din misterele trairilor repetate. Este vorba de hipnoza, hipno-terapia fiind un tratament eficient pentru unele boli care nu si-au gasit leacul prin medicina alopata. Ce face, de fapt, hipnoza? Hipnoza permite blocarea constientului unei persoane si accesul la subconstient. Pentru cei care nu stiu, constientul este cel care ne guverneaza actiunile deliberate pe care le savirsim. Subconstientul este o imensa sursa de informatii pe care o are fiecare dintre noi si la care nu avem acces pe timpul vietii. Se spune chiar ca suntem noi insine cu experienta acumulata de-a lungul tuturor vietilor traite si punctul de contact cu universul. La aceast depozit informational ne permite accesul hipnoza, izolind constientul coordonator. Numai ca, trebuie sa avem grija de fiecare data pe mina cui ne dam, intrucat nu putine au fost cazurile in care, lipsa de experienta a dus la necunoasterea inchiderii ulterioare a subconstientului suprapunindu-l peste constient si daunind subiectului uman, punindu-l pe acesta in imposibilitatea de a mai discerne ce se intimpla in jurul lui.

 

Misterele reincarnarii

 

Conceptul de reincarnare e simplu. Sufletul traverseaza mai multe vieti de-a lungul a mii de ani, ocupind trupuri diferite, de barbat, femeie sau copil, de religii si nationalitati diferite. Toate acestea se fac pentru ca entitatea respectiva sa acumuleze experienta si sa isi indrepte greselile din vietile anterioare. Pe de alta parte, crestinismul neaga reincarnarea, considerind ca nu are loc o trecere a sufletului dintr-un corp in altul si ca indreptarea greselilor parintilor cade pe umerii copiilor, carora Dumnezeu le da puterea de a sterge pacatele parintilor lor. Dar crestinismul nu da explicatii la amintirile ancestrale ale unora, dupa cum nu da explicatii nici la aparitiile aeriene ciudate, semnalate de-a lungul anilor, de catre persoane aflate in afara oricaror suspiciuni.

 

Parkinson la 11 ani

 

Maria Apostolescu si Ioana Marin sunt doua dintre victimele amintirilor din vietile anterioare. Maria este un caz clinic ciudat, suferind de Parkinson. Numai ca nu e vorba despre boala in sine asa cum e cunoscuta ea in lumea medicala, ci despre perioade scurte de timp in care Maria este atacata de simptomele necrutatoarei boli. Pima data cand a fost diagnosticata cu aceasta boala avea doar 11 ani, dar medicii au refuzat sa treaca asa ceva in fisa. Sustineau ca tratatele medicale nu accepta Parkinsonul la o varsta atit de frageda si ca ei nu-si risca pozitia afirmind altfel. Iar cum peste cateva saptamini boala trecuse fara salase nici o urma, a fost mai mult decit evident ca nu era vorba de Parkinson ci de cu totul altceva. Dar boala a recidivat dupa mai putin de un an.

 

“Si de data asta a tinut doar vreo doua saptamini. Era cumplit. Nu-mi puteam folosi deloc mina dreapta si imi tremura continuu capul. Ai mei ma tineau in casa pina scapam de crize. Nu au reusit niciodata sa-mi gaseasca boala. Au fost pina si pe la babe vrajitoare, dar nimeni nu a reusit sa dea de capat bolii”.

 

Abia in 1997, Maria a inteles care e cauza bolii sale.

 

“Cu un an in urma am ajuns la cabinetul doamnei L.P., o terapeuta e exceptie. Am facut mai multe sedinte de bio-energie, iar in cele din urma am acceptat sugestia hipno-terapiei”. Asa a aflat Maria ca boala sa are radacini seculare. “In urma cu patru vieti traisem intr-un sat din Congo si murisem pina la urma din cauza nemiloasei boli pe care vracii  de pe continentul negru nu au stiut cum sa o trateze”. Prin nu se stie ce mistere ale vietii, boala de acum patru vieti a continuat sa o supere pe Maria si in viata actuala.

 

“Nu pot sa spun ca acum nu mi-e greu si ca m-am obisnuit cu crizele. dar macar stiu ca trec in cel mult doua saptamini si nu apar decit o singura data pe an. Iar ai mei ma ajuta foarte mult sa trec peste ele”.

 

Spiritism ratat cu personalitate multipla

 

In ce o priveste pe Ioana Marin, ea este victima a magiei negre. Intr-o vreme in care femeia frecventa palatul uneia din “marile vrajitoare” contemporane, o sedinta de spiritism ratata a dus la deschiderea depozitului ancestral de amintiri, schimbind complet caracterul femeii, anulindu-i memoria si sentimentele. A fost nevoie de multa rabdare pina cand Ioana a acceptat sa fie dusa de sot si de copii la un psiho-terapeut. Asa a ajuns tot la doamna L.P. care a realizat, dupa cateva sedinte, ca are in fata un caz unic de dubla personalitate. “Dar nu era acea dubla personalitate clasica, ci era primul caz in care personalitatea secundara o stersese cu totul pe cea principala si nu o mai lasa deloc sa se manifeste”, sustine terapeuta. “Cazul Ioanai a fost o provocare pentru mine, fiind o noutate in domeniu”. Dupa nenumarate sedinte de hipnoza, a fost descoperita radacina dublei personalitati. “A fost ceva fantastic. Am aflat ca in fiecare din celelalte 4 vieti anterioare, femeia isi aducea aminte amanunte din viata anterioara, preuind informatii din aceasta, lucru care de fiecare data i-a modificat personalitatea si caracterul”, relateaza doamna L.P. Din pacate, o rezolvare definitiva a dublarii de personalitate inca nu a fost gasita, dar s-a gasit o modalitate de convietuire a celor doua stari. Ioana a invatat sa-si controleze manifestarile. “Am lucrat impreuna cu ea si cu mai multi colegi de-ai mei la un set de principii ajutatoare. Astfel ca tot ceea ce face, este comparat cu acele principii, ajutind-o sa nu faca greseli majore si sa-si poata controla reactiile interne si externe”.

 

Taina Botezului

 

Dincolo de aparentele care spun ca adultii sunt de regula subiectii amintirilor ancestrale, cercetatorii in domeniu au aratat ca cele mai puternice legaturi cu trecutul le au copiii, in special copiii de pina la 7-8 ani. Ian Stevenson este unul dintre cei mai mari specialisti in domeniul identificarii celor care au legaturi cu vietile lor anterioare. Cercetarile sale s-au facut in special asupra copiilor care aveau amintiri din trecut. Mare parte din amintiri au fost confirmate de cercetarile efectuate pe teren. Un singur lucru a ramas fara explicatie: aproape toti acesti copii,la varsta de cel mult 8 ani uitau, pur si simplu aceste informatii. O posibila explicatie o da domnul Dan T., specialist in studierea fenomenelor paranormale. “Fiecare om se naste cu amintiri din toate vietile anterioare si cu puternice legaturi universale. Legaturile acestea se rup in momentul Botezului. Atunci nou-nascutul isi incepe cu adevarat viata actuala si rupe legaturile cu universul, pierzind accesul la amintirile ancestrale care ajung in subconstient. Exista insa si persoane care continua sa mentina aceasta legatura. Inca nu stim de ce se intimpla asta”.

 

Micul geniu ratacit

 

Mihai I. are 10 ani si invata la o scoala din Drumul Taberei. Pina la varsta de 8 ani, baiatul avea cunostinte care depaseau cu mult varsta lui. Parintii spun ca de la 3 ani, copilul vorbea franceza si rusa, iar la 4 ani citea perfect si lucra cu ecuatii de gradul 3. Au crezut ca este un mic geniu si i-au creat toate conditiile pentru a-si dezvolta capacitatile. Apoi, putin dupa ce a implinit varsta de 8 ani, copilul si-a pierdut toate aceste abilitati performante. E adevarat ca intotdeauna a ramas putin deasupra copiilor de varsta lui, dar era doar un copil bun si nu un geniu. Cit despre limbi straine sau matematici superioare, nici nu poate fi vorba, chiar daca baiatul rupe cateva cuvinte in limba engleza, limba pe care o invata la scoala. Domnul Dan C. spune ca baiatul este un caz tipic de rupere tirzie alegaturilor ancestrale. Deocamdata varsta frageda a copilului face periculoasa investigarea cu ajutorul hipnozei. Desi baiatul nu e ceea ce parea a fi, parintii lui sunt foarte multumiti si-l iubesc din tot sufletul. Intr-un fel le pare bine ca lucrurile au revenit la normal, pentru ca in felul acesta il au mai mult timp linga ei, lucru care ar fi fost imposibil daca micutul devenea un adevarat geniu.

 

Toate au un scop

 

Chiar daca crestinismul nu recunoaste reincarnarile, asta nu inseamna ca slujitorii  Domnului sunt ocoliti de amintirile ancestrale. Este si cazul unui calugar din nordul Moldovei, al carui nume il trecem sub tacere pentru a nu-i afecta viata monahala. Acum are 45 de ani, dar spune ca de cand era mic i-a uimit pe ai sai cu dorintele de calugarie si cu vorbele de duh pe care le avea pentru toata lumea. La patru ani le-a spus parintilor sai ca el se va face calugar, iar la sase ani era cunoscut de satele vecine pentru intelepciunea sa. Doar ca nimeni nu astiut un lucru: ceea ce ei considerau intelepciune, erau, de fapt, doar amintiri pe care copilul le avea dintr-una din vietile anterioare. Nu a spus nimanui acest lucru si nici acum, la varsta pe care o are nu accepta sa fie supus unei sedinte de hipnoza, pentru a afla cauzele amintirilor sale. Pentru el e suficienta credinta in Dumnezeu si e convins ca nimic nu se intimpla fara voia sa, ca toate au un scop iar ca el a fost ales pentru a servi unuia dintre scopurile divine.

 

Amintiri din Muntii Scotiei

“Ne urmareau soldatii englezi prin munti, ne haituiau, ne furau turmele si le silueau pe cele dintre noi pe care puneau mina. Multi au murit atunci, iar eu am ramas fara barbat si fara doi dintre copii, impuscati de englezi”. Sunt cuvintele rostite sub hipnoza de Camelia C. care despre viata sa anterioara, cand era fiica unui mic nobil scotian, scapatat. Intimplarile povestite sub hipnoza se petreceau in perioada in care nobilii englezi incercau sa restaureze dinastia Stuartilor, in timp ce trupele engleze erau conduse de Oliver Cromwell. Femeia sustine ca de cand se stie, a avut trairi deosebite. Vedea imagini din razboaie si oameni ucisi in numele unui razboi nedrept. La varsta de 8 ani si jumatate, s-a imbolnavit grav si a fost internata in spital. Cazul sau a facut destula vilva in perioada comunista, intrucat fetita delira si rostea cuvinte ininteligibile. Pina la urma, casetele inregistrate de medici au fost ascultate de un lingvist care a costatat cu surprindere ca micuta vorbea un vechi dialect scotian. “Cand mi-am revenit i-am vazut pe toti ca se uita ciudat la mine si ca-mi pun tot felul de intrebari, dar eram prea mica si nu intelegeam mare lucru”. In plus, desi i s-a pus una dintre casetele pe care a fost inregistrata, fetita nu a fost in stare sa repete ce anume spusese pe caseta. Mai mult, nici macar nu-si amintea vreunul dintre cuvintele stranii rostite. Maria C., mama Cameliei, isi aminteste: “Ne-a fost teama ca trebuie sa o internam la psihiatrie, ca asa spuneau medicii si asistentele, ca ar fi innebunit. Apoi ne-am obisnuit cu astfel de trairi si vorbe ciudate”. Pentru ca de fiecare data cand se imbolnavea, micuta delira in dialect scotian. Unul dintre medici a avut indrazneala sa propuna cercetarea cazului, dar a fost ignorat de conducerea spitalului, care a decis ca banii trebuie cheltuiti pentru sanatatea pacientilor si nu in scopuri “neproductive”. Cand, dupa `90, cineva si-a adus aminte de caz, casetele disparusera.

 

Semnele trecutului

 

Nu intotdeauna amintirile trecute se gasesc doar sub forma informatiilor. Uneori pe trupurile subiectilor apar semne ciudate identificate ca fiind dintr-una din vietile anterioare. M. G. din Brasov este casatorita de noua ani si are doi copii minori. Nu o data femeia s-a plins apropiatilor de dureri ingrozitoare de spate, dureri care nu o data au imobilizat-o la pat. In cele din urma s-a dus sa-si faca un control medical. Pe spate, in apropierea zonei lombare, femeia avea trei urme ciudate, asemanatoare cu cicatricile facute de patrunderea unui glont. Dar de unde gloante, cand M. G. nu avusese alte boli in loc de cele ale copilariei? Singurele amanunte pe care femeia a putut sa le comunice medicilor au fost cele dintr-un vis care se repeta de cateva ori pe an, mereu acelasi, in care traieste tragedia unui barbat impuscat pe la spate de cel mai bun prieten al sau.  Ciudat e ca cele trei gloante patrundeau exact in locul unde femeia avea cicatricile dureroase. Specialistii sunt convinsi ca visul relateaza amanunte dintr-o viata anterioara.

 

Florin Ionescu are 36 de ani si este redactor la un magazin saptaminal din Bucuresti. De cand se stie, Florin a avut o cicatrice mare in fona plexului solar. I-a intrebat pe ai sai de unde este, dar parintii au spus ca cicatricea e din nastere. Problema era ca uneori cicatricea se inrosea rau de tot. “Ma durea ingrozitor si simteam cum ies flacari din mine in zona respectiva”. La sugestia noastra, Florin s-a adresat unui psiho-terapeut. In urma unor sedinte de hipnoza a aflat ca in viata anterioara fusese soldat in armata americana si ca murise injunghiat de un indian beat. Prin ce mister rana este vizibila si in viata actuala, e greu de spus.

 

“Ma treceau toate apele si tremuram cumplit”

 

Sibianul Martin Meier este un barbat la 40 si putin de ani, economist. Desi are o constitutie atletica, sibianul are o fobie: se teme cand trece pe sub cladirile inalte si se uita mereu in sus. Nu pentru ca ar fi avut probleme de cand s-a nascut ci pentru ca, sustine el, in viata anterioara a fost constructor si ar fi cazut de pe schela unui zgirie nor din Los Angeles, in timp ce incerca sa sudeze doua bare intre ele. 

 

Bucuresteanul Marcel R. a avut nevoie de mai bine de un an de sedinte de terapie, pentru ca nu se putea barbieri. “Cum apropiam lama sau briciul de fata, ma treceau toate apele si tremuram cumplit, fara sa ma pot controla. Am incercat sa ma rad la frizer sau cu ajutorul unui prieten, dar efectul era acelasi. Nevasta-mea mi-a spus sa-mi las barba, dar mi-a fost imposibil. Cum crestea ceva mai mult parul, cum imi aparea o eczema cumplita”. Ani de zile, singura modalitate de a scapa de barba era rasul in somn. Mai exact, lua somnifere si altcineva se ocupa de barba lui. Pe durata sedintelor de terapie a aflat si care era cauza acestei fobii. In viata anterioara fusese hot in Damasc si mina dreapta ii fusese taiata de la cot.

 


Stiinta amintirilor trecute

 

Dar fobiile nu sunt singurele marturii ale vietilor anterioare. Unele persoane retraiesc scene de cosmar noaptea, in vis. Este cazul brasovencei Maria Florescu si al oradeanului Vladimir Flandorfer. Maria povesteste ca nu trecea saptamina fara sa aiba cosmarul unui barbat chinuit si ars pe rug de niste calugari. Studiind fenomenul, psiho-terapeutul sau i-a spus ca acel barbat era chiar ea si ca in viata anterioara fusese evreica, traise in Spania si fusese arsa pe rug de Inchizitie. 

 

De la un an la altul, numarul celor care sustin ca au amintiri din vietile anterioare creste. Pusi in fata acestui fapt inexplicabil, unii cercetatori s-au grabit sa afirme ca totul se bazeaza pe festele creierului. Ca in realitate, oamenii respectivi au momente in care creierul nu mai asculta de comenzile lor si combina tot felul de informatii, cele traite, cu cele vazute in filme, citite in carti sau presa si chiar cu cele povestite de altii. Toate aceste intimplari au un singur subiect, respectiv persoana care-si aminteste lucruri de care in mod normal nu le-a trait in viata aceasta. Si pentru ca totul sa fie cit mai stiintific, cercetatorii au dat si un nume pentru noua stiinta: criptomnezia. In justificarea expunerilor lor, respectivii savanti au facut cateva demonstratii prin care au indus subiectilor, intimplari stranii pe care le-au pus pe seama acestora. Din pacate, pentru ei, demonstratia nu a avut ecourile sperate, intrucat fenomenul era cunoscut de ceva vreme sub denumirea de manipulare neuro-lingvistica. Mai mult, demonstratia a cazut in clipa in care, persoane fara educatie si cultura, sub hipnoza, au scris si au vorbit in limbi straine, in limbi vechi, unele disparute de mult, cum ar fi aramaica, folosita pe vremea Mintuitorului. In materialul de fata nu voi aborda fenomenul in sine, ci voi prezenta citiva romani a caror viata este influentata in bine sau in rau de vietile lor anterioare.

 

Multumim pe aceasta cale tuturor care participat la realizarea materialului de fata trimitandu-ne materialele folosite in editarea articolului. Pentru protejarea subiectilor acestor intamplari s-au folosit nume si locatii fictive.

 

 

 

 

Eliszar

 

 

 

 

 

Articole care te-ar putea interesa:

  

  

 

  

 

Invazia Satanei

 

 

 

 

 

 

Posesiuni demonice

 

 

 

 

 

 

Aparitii misterioase ale Diavolului in Romania

 

 

 

 

 

 

Posedatii si exorcizarile

 

 

 

 

 

Acei nebuni care au condus lumea 

  

  

  

 

Ce au mostenit oamenii, genetic, de la Lucifer 

 

 

  

 

Acei oameni blestemati de soarta

 

 

  

 

Misterul focului viu

 

 

  

 

Misterul serpilor care se inchina la Icoana Maicii Domnului

 

  

 

 

Amintiri din viata anterioara 

 

 

 

 

Confesiunile unui satanist pocait

 

 

  

 

Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!




Adauga link partener | TV Online  | Saci aspirator  | Calculator Timbru Mediu Calculator Timbru Mediu | Tractari Auto Rami  | Sac aspirator  | Saci de aspirator  | Web Design Bucuresti  | Revista online pentru femei  | Mireasa pentru fiul meu  | Transport containere  | Wordpress Complet Wordpress Complet | Ghidul frumusetii tale! Ghidul frumusetii tale! | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Diana, zeita dorintelor tale secrete
 • Totul despre Avon
 • lenjerie
 • SXC photos
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • fitedefetite
 • Travelers Way
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon