Home » Razboiul nevazut » Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!

Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!


 

Anul trecut, presa americana a gazduit un scandal in care, se pare ca sunt implicate persoane importante. Informatiile erau despre un studiu – despre care nu se stie exact cine l-a comandat -  care a generat numeroase controverse si a impartit lumea stiintifica americana in doua tabere. Studiul se referea la efectele pe care diversele tatuaje le au asupra oamenilor si era argumentat si cu o serie de exemple preluate de la diverse popoare, inclusiv legende. Dar, ceea ce a socat lumea de stiinta a fost faptul ca cercetarea in cauza se pare ca s-a desfasurat timp de peste 15 ani pe oameni, fara ca acestora sa li se spuna ca sunt subiecti si fara sa li se atraga atentia in vreun anumit fel asupra consecintelor.

 

 

Studiul a pornit de la constatarea anumitor coincidente la indivizi din popoare diferite. Analizind textele istorice si legendele pe care le-au avut la dispozitie, americanii au observat ca, la majoritatea popoarelor, clasele de elita, respectiv conducatorii, aveau diverse tatuaje pe corp. Unele reprezentau numele persoanei in cauza, altele imagini de plante sau animale sacre pentru poporul respectiv, dar cele mai multe cuprindeau simbolul totemic care arata descendenta persoanei in cauza. Nici macar noi, ca popor nu am facut exceptie. Marile familii domnesti, Basarabii si Musatinii, cu toate ramurile lor descendente isi insemnau copiii cu simbolul dinastic. In felul acesta, toti copiii pe care domnitorul ii avea cu femeile din popor aveau acelasi drept la domnie ca si copiii nascuti in urma casniciei. Din pacate, aceasta meteahna a domnitorilor nostri de a face copii peste tot, a fost si una din cauzele farimitarii puterii centrale, toti incercandu-si norocul la domnie.

 

 

In continuare au fost  studiate tatuajele folosite de indienii precolumbieni ca si de triburile de indieni de dupa debarbarea europenilor. Majoritatea luptatorilor activi aveau o porecla, un supranume pe care il dobindisera ca urmare a exercitarii unor capacitati fie native fie acumulate in urma experientei. Exista o traditie conform careia, sefii supremi ai unui trib erau alesi din rindul celor mai violenti luptatori. Se considera ca cei violenti au mult mai multa energie fata de ceilalti iar aceasta, canalizata pe o directie buna, poate da rezultate mai multe si mai eficiente. Indienii buni nu prea erau luati in considerare la alegerile supreme, fiind considerati persoane prea “moi” pentru o astfel de responsabilitate. Pe de alta parte, in clipa in care tinerii indieni treceau testul maturitatii si intrau in lupta, primeau un nume diferit de cel pe care-l avusesera pana atunci. Interesant este altceva si anume faptul ca majoritatea supranumelor reprezentau figuri de animale feroce: “Marele Urs Grizzly”, “Pantera”, “Ghepardul furios”, “Tigrul savanei” etc.

 

Fiecare din acesti indieni isi tatua pe piept sau pe brate animalul pe care-l reprezenta si pe care incerca din rasputeri sa-l imite. Tinind cont de toata baza de informatii de care dispuneau, cercetatorii au inceput studiul “pe viu”. In felul acesta, facand rost de finantari, au deschis un salon de tatuaje unde tinerii veneau pentru a-si imprima diverse desene. O serie de persoane dinainte pregatate incercau sa indrume doritorii in vederea acceptarii unui anumit tatuaj. Persoanele erau intervievate si se incerca tinerea lor sub observatie pe durata mai multor ani. In felul acesta s-a constatat ca cei care si-au imprimat pe corp un animal salbatic, fioros, un pradator, au fost persoanele cele mai implicate in scandaluri sau batai, pe cand cei care si-au imprimat flori sau diverse plante, au avut o viata domestica, lipsita de secvente spectaculoase, plina de bucurii. Viata cea mai violenta au avut-o cei care au solicitat tatuaje cu diavoli sau diverse entitati negative. Acestia duceau preponderent o viata de delicventi, nu putine fiind cazurile celor implicati in crime.

 

Tatuajele geometrice

  

Dupa 5 ani, timp in care au fost stranse toate datele despre cei care veneau sa se tatueze, cercetarile au luat o directie ciudata. Pornind de la ideea ca desenul facut pe corp are influente asupra psihicului uman, americanii au inceput sa aplice geometria spirituala asupra corpurilor. Urmatoarele tatuaje au fost triunghiurile, cercurile, spiralele, piramidele, facute pe diverse zone ale corpului cat si la anumite scari. Efectul constatat a fost extraordinar. Astfel, cei carora li se tatuase pe corp un triunghi au avut o viata linistita, fara certuri semnificative cu cei din jur, o viata de familisti convinsi si cu unele inclinatii spirituale. Cei care aveau ca tatuaje diverse spirale au urmat o cariera sportiva, fiind persoane pline de energie si mereu in cautare de provocari, de bariere pe care sa le doboare.   Spre deosebire de cei mai sus mentionati, cei care au avut tatuat pe corp desenul unei piramide s-au dovedit a fi persoane violente, chiar daca anterior nu avusesera nici un fel de antecedent in acest sens, cautind sa fie mereu in centrul atentiei si sa-i conduca pe cei din jur, dobandind, e adevarat, veleitati de lideri.

 

 

Punand cap la cap cercetarile, s-a decis urmarea unei cai de mijloc si anume cea a tatuajelor temporare. In felul acesta se putea obtine un efect maxim pe o anumita durata de timp, evitindu-se transformarea oamenilor in niste roboti si evitind, totodata, obtinerea unui efect invers. Din pacate, in spatele investitorilor care s-au aratat interesati de studiu au stat anumite forte militare, interesate in obtinerea luptatorului perfect. Din acest motiv, cercetarile au fost deturnate intr-o alta directie. Pe corpurile oamenilor au inceput sa fie tatuate figuri geometrice generatoare de efecte accelerate. S-a obtinut o rezistenta fizica mai mare, capacitatea de a suporta dureri extreme, dorinta de a invinge cu orice. Doar ca, in toate aceste cercetari nu s-a tinut cont de… natura umana. De faptul ca organismul este asemanator unei baterii, consumindu-se cu timpul pana la epuizare. Asta s-a intamplat si cu subiectii involuntari. Dupa o perioada de timp in care au excelat in toate functiunile lor fizice si fiziologice, finalul a fost dezastruos. Aproape toti au avut depresii nervoase, unii necesitind internarea lor la bolnavi psihic, periculosi iar cativa sinucigindu-se, intrucit nu mai suportau propria lor existenta. O ameliorare a situatiei bolnavilor a avut loc numai dupa ce tatuajele le-au fost scoase de pe piele si dupa ce au urmat sedinte de psihoterapie pentru revenirea completa. Asta i-a convins pe cercetatori ca cele mai bune sunt tatuajele temporare, in felul acesta prelungindu-se uzura fizica a unei persoane, de fiecare data putindu-se aplica cite un tatuaj pentru activarea cite unei functiuni fiziologice.

 

Scandalul in presa a izbucnit in urma sinuciderii unuia dintre subiecti care suferise o depresie nervoasa si care nu mai putuse dormi timp de aproape 50 de zile. In urma oboselii acumulate pe sistem nervos, John Stuart, un tanar de numai 22 de ani, s-a sinucis aruncandu-se de pe terasa unui zgarie nori. Familia care nu s-a multumit cu raportul Politiei, a efectuat cercetari pe cont propriu, reusind sa intre in baza de date aflate intr-un calculator din salonul de tatuare. Descoperind numele mai multor persoane s-a luat contactul cu toate, in ideea aflarii adevarului. Multitudinea de coincidente cit si amintirile unora dintre persoanele anchetate, i-a determinat, in cele din urma, pe politistii locali sa efectueze o perchezitie la salonul de tatuaje. Dar, din pacate, acolo nu mai era nimeni, orice urma fiind stearsa. La ora actuala politistii inca mai incearca sa dea de urma unor persoane ale caror nume erau introduse in baza de date copiata, dar sansele lor de reusita sunt aproape nule, multe persoane dintre cele folosite drept cobai umani fiind emigranti ilegali sau persoane fara adapost si fara identitate.

 

Ca o consecinta a scandalului, la cateva luni dupa ce paginile ziarelor gemeau de acuzatii fara nici o adresa exacta, apareau, tot in presa, rezultatele unui studiu asupra… efectului terapeutic al tatuajelor. Noul subiect a facut sa se stinga ecourile negative despre cercetarile ilegale, majoritatea americanilor fiind extrem de interesati de noile posibilitati oferite de… stiinta.

 

 

Eliszar

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

  

  

  

Vracii de la mica publicitate

  

  

  

Soferite la Casa Alba

  

  

  

10 metode de a distruge o afacere 

  

  

  

Acei nebuni care au condus lumea 

  

  

  

Ce au mostenit oamenii, genetic, de la Lucifer 

 

 

Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

 

 

 

Acei oameni blestemati de soarta

 

 

 

Arta razboiului intre teorie si practica

 

 

 

Dragoste blestemata

 

 

 

Misterul focului viu

 

 

 

Misterul serpilor care se inchina la Icoana Maicii Domnului

 

 

 

Icoanele facatoare de minuni de la Hadambu

 

 

 

Amintiri din viata anterioara 

 

 

 

Confesiunile unui satanist pocait

 

 

 

Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!

 

 

 

 

Mormintele cu puteri magice din cimitirul Bellu catolic

 

 

 

Violenta la animalele de casa


Adauga link partener | Facebook of Sex  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Diana, zeita dorintelor tale secrete
 • Totul despre Avon
 • lenjerie
 • SXC photos
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • fitedefetite
 • Travelers Way
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon