Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]horoscop-astrologie.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Razboiul nevazut » Misterul piramidelor din Fagaras


Misterul piramidelor din Fagaras

 

Pe malul sting al Oltului, in apropiere de Fagaras, este un sat ce pare uitat de lume. Singura deosebire a satului Sona de celelalte localitati rurale, sunt cateva ridicaturi de pamant, sub forma unor piramide, care au aprins imaginatia arheologilor si a istoricilor.

 

 

 

Localnicii spun ca se petrec lucruri ciudate in acea zona, ca apa tinuta mai multe zile, in vase inchise, capata proprietati curative, iar sapele si cazmalele lasate pe straniile ridicaturi par a se ascuti singure. Badea Ion, un taran de 64 de ani, spune: “Domn’e, eu sunt om batran, dar acolo se petrec lucruri necurate. Vara trecuta am aruncat un ciine care-mi murise pe batatura si pana-n vara asta nu o putrezit. Eu asa lucru n-am mai pomenit de cand ma stiu. Ca toate lucrurile care vin, de la Dumnezeu vin si in pamant se intorc. Asta numai lucrare diavoleasca poate fi”. Desi multi au fost cei care au vrut sa sape ciudatele piramide de pamant, nimeni nu a avut curajul sa duca treaba pana la capat. Pana in `89, oamenii nu erau lasati sa sape de catrei cei de la C.S.P., care spuneau ca acolo pot fi ingropati ostasi din veacurile trecute si ca pot fi dezgropate, o data cu ei, si tot felul de boli care ar putea nimici suflarea satului.

Cele opt piramide sunt asezate pe doua linii aproape paralele, la marginea unei terase lungi de circa 1. 000 de metri, avand o lungime cuprinsa intre 20 si 30 de metri. Una dintre legendele locale spune ca movilele ar fi mormantele unor uriasi care ar fi coborit, cu multa vreme in urma, de pe Fagaras. Alta legenda, spune ca acolo ar fi ingropati de-a valma soldati romani si otomani, ucisi in inclestarile pe care acele pamanturi le-au vazut secole la rand.

La polul opus localnicilor se situeaza oamenii de stiinta care, in preajma movilelor au descoperit ceramica din epoca bronzului si din perioada Hallstat. Marin Todirita, localnic, povesteste ca prima data cand s-a urcat pe movile, a fost impresionat de gaurile adinci pe care le-a vazut si care aratau ca inauntru sunt gropi mari. “Am lasat pietre sa cada si abia le-am auzit lovitura cand au dat de fundul gropii. Ce-o fi dedesupt, numai Dumnezeu stie, ca mie mi-a fost frica sa sap”.

Piramide asemanatoare de pamant mai exista si la Holmeag si la Bunesti, in ultima localitate fiind descoperite vase din perioada dacica, iar unii arheologi au incercat sa acrediteze ideea ca ele ar fi fost adaposturi sacre ale dacilor, existind legaturi spirituale cu Virful Omu si sanctuarul de la Racos, unul dintre cele mai importante. Pana la elucidarea misterului, piramidele de la Sona aprind imaginatia cercetatorilor si a cautatorilor de comori.

 

 

 

Eliszar

 

 

La granita dintre lumi

 

 

 

Oameni lucrati de paranormalii din Securitate

 

 

 

I-a furat umbra vecinului si a zidit-o in fundatia casei 

 

 

 

Prietenul meu evreu s-a crestinat

 

 

 

Tiganii au venit pe la Polul Nord

 

 

 

Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!

 

 

 

 

Mormintele cu puteri magice din cimitirul Bellu catolic

 

 

 

Violenta la animalele de casa

 

 

 

 

Stramosul crocodilului era ardelean

 

 

 

 

O enigma nedezlegata: unde se gaseste comoara esenienilor?

 


Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Jocurile mele
 • A fost o data un blog
 • Atunci NOI vom reveni
 • Povestea jocurilor mele
 • SXC photos
 • Fite de fetite
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • I love games
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • Travelers Way
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon