Pilates este un concept dezvoltat pe baza tehnicilor de recuperare ale lui Joseph Pilates, cel care si-a petrecut intreaga tinerete incercand sa invinga bolile care nu-i permiteau sa aiba o viata normala. El si-a revenit complet, s-a apucat de box si de gimnastica.

Beneficiile exercitiilor Pilates sunt evidente la prima vedere si au fost folosite de-a lungul timpului de medicii specialisti, fizioterapeuti si antrenori de fitness.

Aceste exercitii iti oxigeneaza muschii si cresc flexibilitatea corpului. Prin exercitiile destinate zonei abdominale se urmareste, dezvoltarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangvine si a musculaturii interne a zonei pelviene, cu rezultate benefice asupra vietii sexuale.

Dupa cateva ore de Pilates vei observa o remodelare placuta a corpului - tonifierea abdomenului, imbunatatirea formei picioarelor in general si ameliorarea aspectului zonelor cu probleme - fese si coapse.

O parte din aceste rezultate ofera beneficii si la nivel mental si spiritual, iar practicarea constanta a acestora este o metoda foarte buna de relaxare, punand in prim plan atitudinea si valoarea fiecarui individ.

Cum este usor de practicat, nu necesita echipament special si are efecte fantastice, nu-i de mirare ca mai toate celebritatile de la Hollywood au adoptat Pilates ca "sport oficial".

Pentru inceput, trebuie sa-ti faci rost de-o pereche de pantaloni sport lejeri, un tricou de bumbac si… cam atat. Poti practica Pilates acasa sau la o sala speciala. Daca esti novice, recomandarea noastra este sa iei mai intai lectii de la un instructor.

Odata ce-ai prins ideea, poti cumpara un DVD special unde sunt prezentate tehnicile Pilates si sa continui cursurile acasa singura. Ca sa ai rezultate multumitoare, este de preferat sa exersezi macar 20 de minute in fiecare zi.


Principiile Pilates

 • Concentrarea este esentiala. Un control constient al fiecarei miscari este calea cea mai rapida catre un trup de sirena.
 • Precizia. Ca sa obtii rezultate multumitoare e mult mai important sa executi exercitiile corect, decat sa le repeti de mai multe ori.
 • Focalizeaza-ti atentia catre centrul corpului. Sursa energiei in cazul Pilates este localizata in aria dintre coaste si pubis. Toate miscarile pornesc de aici, “curgand” lin catre extremitati.
 • Stabilitatea. Inainte sa initiezi o miscare, trebuie sa stai perfect imobila.
 • Respiratia. In loc sa inspiri dilatand toracele si sa expiri umfland burta, invata sa umpli cu aer partea de jos a plamanilor. In felul asta vei putea sa te intinzi, iar muschii vor primi tot oxigenul si substantele nutritive de care au nevoie. La final, expira cu putere, ca sa elimini dioxidul de carbon si toxinele.
 • Fluiditatea. Sunt preferate miscarile usoare, continui, care curg una din alta.
 • Pozitia corpului. O aliniere perfecta a segmentelor corpului este cheia unei posturi elegante.
 • Integritatea miscarilor. In general, se lucreaza mai multe grupe musculare in acelasi timp.

Beneficii imediate
 • Creste mobilitatea si flexibilitatea corpului.
 • Confera gratie si o tinuta ireprosabila.
 • Tonifica abdomenul, coapsele si muschii spatelui.
 • Exercitiile cresc densitatea osoasa si intaresc articulatiile.
 • Are efecte revigorante asupra sistemului circulator.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro