Coltul linistit
Adunati intr-o camera sau intr-un colt de camera obiecte dragi sau amenajati o compozitie cu tema preferata. Pe langa vase, obiecte artizanale si micul mobilier ales, asezati lumanari si candele in stilul potrivit. Acestea vor da caldura spatiului in care va veti putea regasi de fiecare data.
Aici va puteti retrage in fata unei carti sau ascultand muzica la lumina blanda a flacarii. Aprinzand candelele veti putea primi cu pretuire, intr-o atmosfera speciala, micile sarbatori impreuna cu prietenii si cei dragi. In stilul artei africane sau orientale, cu tenta religioasa sau alegand tema hobby-ului personal, coltul Dvs. linistit va imbogati spiritual atmosfera casei. Piata de desfacere a obiectelor de iluminare calda, cu flacara, este foarte variata si poate satisface oricare gusturi. Rasfatati-va impreuna cu prietenii!
Arta de a arde o lumanare
Atunci cand va faceti un obicei din a arde zilnic lumanari si candele, probabil ca nu va asteptati sa aveti mai multe de facut decat a aprinde un chibrit si a va bucura de lumina flacarii. Ei bine, a arde o lumanare este un pic mai mult.
Pentru unii dintre noi este o stiinta, iar pentru altii o arta, intr-adevar pierduta.Vestea cea buna este ca beneficiile includerii „luminii blande” in viata de zi cu zi sunt mult mai mari decat lucrurille care trebuie sa le faci pentru a-ti intretine pasiunea pentru lumanari.
Exista cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le urmaţi in exploatarea candelelor si a opaitelor, astfel incat sa beneficiati de performantele maxime ale produselor alese.cand aprindeti o lumanare noua, ardeti-o cate 15-20 min. pentru fiecare centimetru din diametrul ei.
Acest lucru evita formarea unei balti de ceara in mijlocul lumanarii. Se spune ca de fiecare data cand o vei aprinde, lumanarea va ”tine minte” sa topeasca ceara uniform pe suprafata superioara.retezati fitilul oricarei instalatii cu flacara (lumanare, candela, lampa cu combustibil, etc.) cu cate 0,5 cm dupa fiecare intrebuintare.
Acest lucru va asigura o ardere curata, fara fum. Inlaturati orice impuritate de pe suprafata lumanarii.daca lumanarea fumega, stingeti-o si mai scurtati putin fitilul. Fumul nu va mai apare. Cumparand o lumanare de calitate, acest fenomen nu ar trebui sa apara.
De obicei, o lumanare parfumata va fumega mai mult decat una obisnuita, de accea, esenta trebuie sa fie de cea mai buna calitate.lumanarile au nevoie de oxigen. Daca spatiul luminat nu asigura un volum de aer suficient, fitilul va fumega, asa ca luati in considerare dimensiunile camerei atunci cand aranjati lumanarile.cel mai indicat este ca stingerea candelelor sa o faceti cu un stigator cu clopot care va impiedica deformarea lumanarii si imprastierea vaporilor de ceara.
In lipsa stingatorului cu clopot, va recomandam sa suflati asupra lumanarii interpunand degetul aratator intre gura si flacara. Aerul va circula in jurul degetului, lovind flama din mai multe directii.puteti pastra aspectul lucios si catifelat al lumanarii frecand-o cu o bucata de carpa de nylon.
Aceasta va inlatura rugozitatile rezultate din turnarea cearei si o va face sa straluceasca.evitati amplasarea lumanarilor si a opaitelor in lumina directa a soarelui. Aceasta le va topi sau altera uleiurile volatile.depozitati lumanarile in locuri intunecoase, uscate si reci. inainte de amplasarea unei lumanari intr-un suport, turnati in acesta o lingura cu apa rece, astfel lumanarea nu se va lipi sau intepeni in suport.pentru a verifica aroma unei lumanari inainte de aprindere, scoateti-o din suport si mirositi partea de jos a lumanarii.
Aici este concentrat mai bine mirosul deoarece locul a fost ferit de aer in suport. Daca cele de mai sus au fost mici secrete ale folosirii luminii de candela, cele ce vor urma reprezinta obligativitati in exploatarea corecta a lumanariilor.niciodata nu lasati o lumanare aprinsa nesupravegheatarestrictionati accesul copiilor si animalelor catre lumanari si opaite.
Fixati lumanarile in suporti inflamabili cu dimensiuni apropiate de lumanarii.aprindeti flacara in locuri fara praf pentru a evita formarea picaturilor de ceara sau a fumului; daca acest lucru nu este posibil, rotiti lumanarea cu 180 de grade la fiecare ora.
Nu ardeti o lumanare complet. Aruncati-o atunci cand a ars pana la sfert, sau s-a apropiat prea mult de marginea suportului.inlaturati etichetele de pe lumanari inainte de a le folosi.
Arhitect Catalina Bozero
Contact:
Puteti citi si primele 2 parti ale acestui articol la
http://horoscop-astrologie.ro/lumina-blanda-a-flacarii-i.html
http://horoscop-astrologie.ro/lumina-blanda-a-flacarii-ii.html