Clarviziune, Parapsihologie, Prezicerea viitorului, viversum.ro, Consiliere telefonica gratuita

Inkheart

O fetita afla ca tatal ei, restaurator de carti, are o calitate exceptionala: atunci cand citeste o poveste, personajele ies din ea si apar in realitate. Astfel, cei doi sunt bantuiti de fel de fel de personaje ciudate care au parasit o carte veche si foarte rara si si-au gasit ascunzatoarea pe pamant, intr-un colt uitat de lume. Fetita, taticul plus matusa incearca sa faca ordine intr-o harababura care tinde sa transforme lucrurile in mod periculos prin aducerea in realitate a unui amenintator personaj “suprem” numit Umbra.

 

Filmul este, in fapt, ecranizarea cartii scriitoarei germane Cornelia Funke, mult-laureata cu premii ce au legatura cu cartile fantasy pentru copii/adolescenti. Spre deosebire de alte capodopere in materie, Inkheart face mari eforturi sa te convinga  sa intri in jocul pe care ti-l propune. Si asta fiindca premisa de la care pleaca - cititul ce scoate personajele din carti pentru a le plasa in realitate - e slab si greoi exploatata.

Personajele sunt bine creionate dar parca atunci cand te astepti mai mult sa interpreteze o partitura de calitate se pierd si-si transfera charisma de la unul la altul. Una peste alta, desi distributia e plina de nume sonore, acestea raman infipte doar pe generic, nu si in mintile spectatorilor. Brendan Frasier joaca prost si neconvingator, Andy Serkis ranjeste non-stop, nereusind sa infricoseze pe nimeni iar Helen Mirren s-a plictisit probabil sa o ia lumea de Regina si se prosteste indecisa intr-o rolusor fara substanta.

Sigur, aceste amanunte nu vor “tulbura” copiii, care probabil vor gasi Inkheart un film haios, cu o scenografie spectaculoasa si cu multe personaje “scrise pe fata”. Asta nu curata insa productia londonezului Iain Softley de un aer general de praf sau, mai exact, de generosul zgomot facut pentru (mai) nimic.

 

Inkheart. 2008. 106 min Regia: Iain Softley. Scenariul: David Lindsay Abaire, Cornelia Funke. Cu: Brendan Frasier, Helen Mirren, Sienna Guillory.

Alte articole asemanatoare gasiti pe www.eddie.ro

 

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro