Inima de Tigan

Dar... Codrut (Denis Stefan) e tigan din satra. Desi a invatat carte si a ajuns medic la Salvare, inca se izbeste de prejudecatile romanilor, pentru ca tiganii poarta eticheta neincrederii.

Cu toate acestea, Codrut este mandru de originea sa. Tatal lui, Aurica Fieraru (Gheorghe Dinica) este bulibasa Satrei si nu stie carte, dar are scoala vietii, aia mare.

Este un traditionalist si nu ar concepe niciodata ca fiul lui sa ia de nevasta o romanca. Nici mama lui Codrut, Spania (Florina Cercel) nu este incantata de idee, dar il sustine pe Codrut, pentru ca isi iubeste foarte mult copiii. Spania traieste pentru cei trei copii ai ei.

Giuvaeru, fratele mai mic al lui Codrut (Lucian Viziru) ii da multe batai de cap Spaniei. El e cel care intra in multe incurcaturi si se ascunde dupa fustele mamei pentru a ajunge la liman. Argentina (Raluca Tataru), al treilea copil al familiei Fieraru, este o fata buna dar greu de maritat, pentru ca e grasa.

Pe de alta parte, Irina (Andreea Patrascu), este o fata inteligenta care provine dintr-o familie bogata de romani. Tatal ei, Gigi Dumbrava (Florin Zamfirescu) a construit un adevarat imperiu pentru care asteapta un mostenitor.

Cum iubita lui cea tanara si oportunista Flori (Dana Hauer) nu reuseste sa ramana insarcinata, iar fiica cea mare Renata (Eugenia Serban) are doua fete, lui Gigi nu i-a ramas decat Irina, si nu ar permite niciodata ca ea sa se casatoreasca cu un tigan.

Ginerele perfect este chiar finul lui, Luca (Vlad Zamfirescu), care il ajuta in afaceri si care are o relatie frumoasa cu Irina, dar complet lipsita de tandrete si pasiune. Departe de aceste probleme si prejudecati ale familiilor, Irina si Codrut sunt fericiti impreuna. Pana intr-o zi, cand el afla ca, dupa legile tiganesti, ii este sortita Roza (Nicoleta Luciu), o tiganca foarte frumoasa, educata la Paris.

Ea este fiica lui State Potcovaru (Gheorghe Visu), fratele de cruce al lui Aurica. State se intoarce din Franta impreuna cu sotia lui, Flacara (Carmen Tanase), fiica adoptata Minodora (Doinita Oancea) si bodyguardul marocan Thierry (Cabral) pentru a face nunta.

Pentru a-si apara iubirea, Codrut rezista tentatiilor Rozei si o trimite fecioara inapoi la tatal ei. Gestul lui este considerat suprema jignire si trebuie rascumparat prin varsare de sange, pentru a nu se abate blestemul tiganesc asupra urmasilor. Aurica este gata sa spele rusinea cu viata lui, pentru a-si salva fiul si satra.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest blog: