Durerea de mijloc este o prietena veche de-a mea. Chiar am fost intrebata cand mi-a facut prima vizita si mi-am amintit ca a trecut pe la mine acum 10 ani. Dupa care, cam in fiecare an revine si ii resimt prezenta mai mult ca timp si intensitate sau mai putin. Pe la cine a fost stie despre ce vorbesc.

La medic e bine sa mergi sau trece cu timpul ? La prima criza adevarata care a tinut o luna, mi-am spus ca medicul nu are ce-mi face. Eram dupa nastere si nu aveam voie sa iau pastile sau sa fac radiografii. Asa ca prietena de care spun m-a torturat o luna. Nu reuseam sa merg decat stramba sau sprijinindu-ma. Ma dadeam cu greu jos din pat. De asezat trebuia sa am mult curaj pentru ca luam forma scaunului. In fine a trecut aproape de tot si am fost la un medic care s-a uitat la mine si dupa ce i-am spus ca am probleme cu spatele, mi-a spus sa nu mai ridic fata in brate si daca ma doare tare sa revin la control.

Ulterior, cum sanatatea nu doare nu am facut nici o investigatie. Acum, dupa un an, timp in care m-a mai amentintat cu o vizita mai indelungata, a sosit iar. De cateva zile e la mine. De data asta am fost la medic. Si ce credeti ca am de facut ? Trebuie sa fiu cobai. Eu asa denumesc o presupunere si un tratament pe baza ei. Daca pastilele prescrise nu dau rezultate, facem alte investigatii. Sunt convinsa ca daca merg la alt medic am sa primesc alte sfaturi cu alte pastile. De ce oare nu se fac investigatii sa se stie cat mai exact ce este sa putem trata efectul ? Cauza oricum ramane necunoscuta.

Am intrebat daca acupunctura da rezultate si raspunsul a fost intre da si nu. Daca era medic ce practica si acupunctura, probabil ca era un « da » foarte ferm. Eu stiu persoane care au rezolvat problema durerii lombare cu acupunctura si un an de zile nu au mai avut necazuri. Nu pot compara cu fizioterapia dar ca orice alt tratament nemedicamentos, trebuie repetat si cred ca da rezultate daca e bine facut de un cunoscator.

Sper ca prietena sa plece in cateva zile, cat mai repede daca se poate si intentionez sa caut un cabinet de acupunctura si un medic bun. Daca tot sunt cobai biped, macar sa-mi aleg singura testele prin care sa trec.

Iuliana

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro