Boala este intruparea pacatelor

"Fiecare boala ne este data de la Dumnezeu nu ca sa suferim, ci ca sa luam cunostinta de pacatele noastre si sa ne indreptam. Un suflet curat este purtat mereu de un trup curat, dar un suflet in care credinta este mica si pacatele isi fac casa, va fi dus intr-un trup macinat de boli. Nu trebuie sa uitam, de asemenea, ca pacatele parintilor cad pe copii, dar nici ca Dumnezeu pune in fiecare om puterea de a trece peste orice obstacol in viata. De aceea nu trebuie sa va lasati coplesiti de multimea necazurilor, nici de numar mare de vrajmasi ce va ispitesc si va chinuiesc trupul. Ci cu credinta sa binecuvintati pe Domnul si sa slaviti numele Lui in veci, pentru ca nimeni nu este mai presus de Imparatul Ceresc, de Domnul Ostilor ingeresti si Creatorul nostru. De aceea, cu smerenie si credinta sa va rugati si sa nu va lasati ispititi si nici coplesiti de spaima in fata diavolilor. Caci oricita putere ar avea satana, cu Dumnezeu nu se poate pune. Si Dumnezeu este cu cei iubitori si credinciosi si nu-i lasa pe copiii Lui in bratele necuratului. Slava tatalui si Fiului si Sfintului Duh. Amin". 

Aceste cuvinte au fost rostite in urma cu multi ani de parintele Teofil Brasoveanul de la schitul - actualmente Manastirea Pestera.

Vindecarea duhovniceaca 

Este la indemana oricui. Pentru asta nu trebuie sa te calugaresti neaparat sau sa stai numai la manastire pe durata unei boli. Este suficient sa urmezi sfaturile preotilor si ale calugarilor si te poti vindeca si acasa. Cel mai important lucru este spovedania. Oamenii nu sunt constienti de valoarea spovedaniei. Trebuie sa intelegeti ca toate greselile ramin in noi. Fie ca sunt savarsite cu vorba, cu fapta sau cu gandul.

Nimanui nu-i place ca ceilalti sa stie de greselile savarsite. Si atunci, nespovedindu-va, deschideti poarta diavolului si acesta va va macina si va va ispiti, spunindu-va mai multe. Ori ca pacatele nu sunt asa de mari ori ca nu a fost nici un pacat si ca ceea ce ati facut ati facut bine, ca alta solutie nu era in acel moment ori ca pacatul vostru este atat de grav ca nu mai exista iertare pentru voi.

Nu va lasati mintiti de cel nevazut. Prin sfinta taina a spovedaniei, pacatele va sunt iertate si poarta sufletului se inchide dinaintea diavolului.Canonul este dat crestinului pentru ca sa stie el ca a gresit si sa ia aminte sa nu mai faca altadata aceeasi gresala.

Pentru ca daca canonul nu este respectat, inseamna ca respectivul nu si-a deschis inima si nu a primit pe Dumnezeu intrinsa, ci numai de ochii lumii si fara de credinta. Multi posedati din care s-a scos diavolul, nerespectind canoanele, s-au trezit iarasi cu satana intrinsii si mai intarita decat prima data.In ce priveste rolul postului, acesta este menit a curata trupul crestinului. Priviti postul ca pe o noua casa spirituala. O casa care nu se mai poate construi pe vechea fundatie, cu pietre si caramizi vechi, putrezite. Ci totul trebuie daramat si folosita piatra noua si caramida trainica, pentru noul templu cladit Domnului in trupurile noastre.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro