Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]horoscop-astrologie.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Razboiul nevazut » Despre aspartam


Conform legii NMSA 25-2-10, SUA, aspartamul este o substanta otravitoare, care aduce prejudicii grave sanatatii. Producatorii aspartamului au stiut de la inceput de pericolele acestei substante nocive si de faptul ca ea va distruge sanatatea populatiei, si totusi au insistat ca aspartamul sa fie comercializat. Documentele referitoare la toxicitatea aspartamului spun ca, pentru a fi manipulat in laborator, este nevoie sa se foloseasca manusi si masti de protectie chimica, sort special si purificatorul de aer! Lobbystii, medicii, politicienii si cercetatorii care sustin aspartamul sunt niste criminali atroce, care, stiind cat de nociva este aceasta otrava, mint cu nerusinare, condamnand oamenii la moarte.

Multumita acestei josnice si lacome aliante, aspartamul s-a bucurat pana acum de 27 de ani de succes comercial, fiind prezent in 7 pana la 9 mii de produse alimentare si medicamente si utilizat de sute de milioane de oameni din intreaga lume. In urma unor teste de laborator, s-a gasit aspartam si in produse care nu il aveau mentionat pe eticheta. Odinioara aflat pe lista Pentagonului ca arma biochimica, in prezent este nelipsit din alimentatia zilnica a populatiei mondiale!

Pentru obtinerea aspartamului se utilizeaza metode de inginerie genetica

Aspartamul este cel mai raspandit indulcitor artificial din lume, dar si cel mai periculos aditiv. Denumirile lui comerciale sunt NUTRASWEET, EQUAL, SPOONFUL, EQUAL-MEASURE, CANDEREL, BENEVIA, NEOTAME. Are o putere de indulcire de 150-200 de ori mai mare decat zaharul si este lipsit de calorii. Neotame este o otrava si mai puternica decat aspartamul, fiind derivat din acesta. Are o structura putin modificata si o putere de indulcire mai mare. Aspartamul este obtinut printr-un proces de iginerie genetica. Componenta principala a aspartamului, fenilalanina, este produsa de o bacterie. Compania Monsanto a modificat genetic bacteria pentru a produce mai multa fenilalanina. Monsanto, care, pe langa culturile de plante modificate genetic produce si acest indulcitor, minte inca o data si ne asigura ca aspartamul nu este nociv. Oamenii de stiinta care sunt sinceri recunosc ca nu se stie suficient despre procesul lui de obtinere, iar efectele sale nocive sunt evidente. Compania producatoare a acestui indulcitor artificial a avut doar in anul 1990 un profit de 996 de milioane de dolari. Aspartamul este un drog foarte sofisticat, care nu ar fi putut fi descoperit niciodata "accidental". Chimistul despre care se spune ca si-a lins degetele atunci cand lucra la un medicament impotriva ulcerului nu a fost intervievat niciodata. Oare de ce? Efectul aspartamului este intensificat de prezenta glutamatului si a altor excitotoxine. O doza mica de aspartam adaugata la o doza mica de glutamat se transforma intr-o doza si mai toxica decat ar fi ele separat. Aspartamul a fost descoperit in cadrul companiei G.D.Searle din statul Illinois, SUA, companie care a mai produs, in ultimele decenii, si alte substante periculoase ce sunt incluse in alimente (de exemplu, hormonul bovin de crestere, RBGH). La inceput, aspartamul s-a folosit ca agent antiulceros. El se obtine din doi aminoacizi (fenilalanina si acidul aspartic) si metanol.

Mecanismul de actiune al aspartamului

In urma procesului de metabolizare in corpul uman, aspartamul se descompune in: 50% fenilalanina, dicetopiperazina (DCP), aproximativ 40% acid aspartic, 10% metanol. Fenilalanina este un aminoacid care se gaseste in mod normal in creier. Persoanele care sufera de fenilcetonurie nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta conduce la acumularea unor niveluri foarte ridicate de fenilalanina in creier, care uneori pot fi chiar letale. Dr. Russell Blaylock specifica faptul ca mai ales in anumite zone ale creierului se acumuleaza niveluri foarte ridicate de fenilalanina: hipotalamus, medula oblongata, corpus striatum. Pentru a sustine cresterea rapida a fatului, sunt necesari multi aminoacizi. Aminoacizii din venele fatului sunt de 4 ori mai multi decat in sangele mamei. Hrana naturala este un amestec complex de aminoacizi. Nici un aliment nu are unul sau doi aminoacizi izolati, asa cum are aspartamul. Dr. Louis J. Elsas, profesor de pediatrie de la Universitatea Emory, a depus marturie in fata Congresului American: "Am petrecut 25 de ani in cercetari biomedicale, incercand sa previn defectele de nastere cauzate de excesul de fenilalanina. Si iata care este ingrijorarea mea: aspartamul este o neurotoxina si o substanta teratogena binecunoscuta, care, in doze nedefinite inca, produce efecte adverse grave reversibile la adult, dar ireversibile in creierul fatului sau al copilului." El a mai aratat ca fenilalanina este mai bine metabolizata de catre rozatoare decat de oameni. Asa-numitele suplimente alimentare, cu fenilalanina izolata, acid aspartic, acid glutamic si alti aminoacizi dicarboxilati sunt neuroexcitotoxine comercializate ori dintr-o crasa ignoranta, ori dintr-o rautate intentionata. Ele fac exact opusul a ceea ce sunt destinate sa faca. Fenilalanina izolata produce intreruperea transmiterii neuronale, subnutrirea creierului, neurotoxicitate, ceea ce duce la functionarea redusa a creierului, depresie, migrene etc. S-a estimat ca, din aproximativ 200 de milioane de americani care consuma anual aspartam, 20 de milioane nu pot metaboliza fenilalanina, si aceasta incapacitate genetica exista in special la copii, conducand, in timp, la retardare mintala. Acest lucru inseamna un risc de retardare pentru milioane de copii.

 

LA NIVELUL OCHILOR
• conjuctivita
• dilatarea pupilei
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor
• iritatii, durere si presiune oculara
• orbirea treptata a unuia sau a ambilor ochi
• probleme la folosirea lentilelor de contact
• reducerea lichidului lacrimal
• cecitate, scaderea vederii si/sau alte probleme de vedere, cum ar fi: încetosare, fulgerari luminoase,viziunea unui tunel, pete sau linii.

LA NIVELUL URECHILOR
• intoleranta severa la zgomot
• probleme cu auzul, pierderea auzului
• tinitus (tiuituri în urechi)

LA NIVEL NEUROLOGIC
• ameteala, clatinare din picioare, mers instabil, probleme de echilibru
• amorteli ale extremitatilor, dureri ale extremitatilor
• artrita
• atacuri cerebrale partiale sau complexe
• atacuri de panica
• confuzie
• convulsii
• crize de apoplexie
• crize epileptice
• durere locala, slabiciune în membre
• dureri ale încheieturilor si articulatiilor
• dureri de cap, migrene, unele chiar acute (femeile sunt mult mai vulnerabile)
• dureri faciale atipice
• dureri generalizate
• dureri musculare si la nivelul scheletului
• febrilitate
• halucinatii
• hiperactivitate acuta si nevoia de a misca încontinuu din picioare
• hiperactivitate la copii sau adulti
• incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburari de gândire
• îngreunarea vorbirii, dificultati de vorbire, dictie neclara
• lesin, inconstienta si coma
• modificarea formei si a texturii sânilor
• parestezie si amorteala membrelor
• retardare la copii
• senzatie de greutate în corp
• spasme musculare
• tremuraturi ale muschilor
• tremuraturi severe
• tulburari neurologice
• umflarea diferitelor parti ale corpului

LA NIVEL PSIHOLOGIC/PSIHIATRIC
• agresivitate
• anxietate
• depresii moderate pâna la severe (deoarece scade nivelul de serotonina)
• fobii
• insomnie, somnolenta, probleme de somn
• iritabilitate
• modificari de personalitate
• oboseala accentuata
• schimbari rapide în calitatea si intensitatea dispozitiei

LA NIVELUL PIEPTULUI
• aritmie
• dispnee
• dureri în piept
• hipertensiune
• modificari ale presiunii sanguine
• palpitatii, tahicardie
• respiratie astmatica
• respiratie scurta datorita modificarii pozitiei

LA NIVEL GASTROINTESTINAL
• balonare
• constipatie
• crampe
• diaree, uneori cu cheaguri de sânge
• durere si dificultati la înghitire
• dureri abdominale
• greata, voma
• modificarea apetitului
• modificarea sensibilitatii gustative
• modificari în greutate
• probleme ale sinusurilor
• probleme de salivare
• sete persistenta si retinerea apei în organism
• sialoree
• tendinta de a mânca si a bea excesiv
• tuse cronica
• urme de sânge în voma sau fecale
• uscarea gâtului, dureri de gât

LA NIVELUL PIELII
• la nivelul pieptului, agravarea alergiilor respiratorii (de exemplu, astmul)
• eczeme
• înrosirea fetei
• leziuni dermatologice
• reactii alergice în regiunea gurii si a buzelor
• senzatii de mâncarime, fara eruptii cutanate
• urticarie si alte probleme de piele

LA NIVEL ENDOCRIN ?I METABOLIC
• accelereaza si genereaza aparitia diabetului la persoanele care sunt susceptibile la diabet, dar care nu ar fi dezvoltat niciodata aceasta boala daca nu consumau aspartam
• accelereaza procesele clinice ale diabetului
• adenopatie
• agravarea hipoglicemiei
• agraveaza si simuleaza retinopatia si neuropatia diabetica
• diverse tulburari metabolice, anemie
• caderea parului sau subtierea lui
• agravarea complicatiilor diabetice: retinopatie, cataracta, neuropatie si gastropareza
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale
• creste apetitul pentru carbohidrati
• cresterea gradata în greutate
• diabet si complicatii ale diabetului
• dificultati în timpul sarcinii
• dismenoree
• hematurie
• hiperglicemie sau hipoglicemie
• modificarea coloratiei unghiilor si a pielii
• modificarea mirosului corporal
• modificari ale aspectului parului si unghiilor
• modificari ale transpiratiei
• noduli
• obezitate
• pierderea si modificarea gustului
• probleme si modificari menstruale
• produce un control scazut asupra diabetului la pacientii care iau insulina sau antidiabetice orale
• scaderea brusca în greutate

LA NIVEL UROGENITAL
• impotenta
• reducerea functiei sexuale
• tulburari sexuale
• dificultati de urinare
• modificari ale cantitatii urinei
• probleme urogenitale
• urinare frecventa si senzatie de arsura

ALTE TULBUR?RI
• modificarea temperaturii corpului
• probleme cu dantura
• probleme nespecifice
• scaderea imunitatii, sensibilitate crescuta la infectii
• sete excesiva, retentia de lichide, umflarea picioarelor

CELE MAI GRAVE EFECTE
• comportament agresiv
• cresterea incidentei cancerului, precum si a gradului de malignitate a tumorilor pe creier
• defecte la nastere (incluzând retardarea mintala) si avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci atunci când si tatal a consumat)
• dependenta de aspartam si apetitul exagerat si incontrolabil fata de dulciuri
• depresii severe
• hiperactivitate la copii
• moarte subita
• schizofrenie
• tendinte suicidare
• ulcer peptic
• vatamarea iremediabila a creierului

BOLI CAUZATE DE ASPARTAM
• boala Alzheimer
• boala Basedow-Graves
• boala Lyme
• boala Ménière
• boala Parkinson
• deficit de atentie
• epilepsie (forma „grand mal“ si „petit mal“)
• fibromialgie
• hipotiroidie datorata mercurului din plombele dentare
• limfom malign non-Hodgkin
• limfom la nivelul creierului (este o tumoare cu o rata foarte crescuta de mortalitate, fiind asociata cu consumul de aspartam)
• lupus eritematos diseminat
• retardare mintala
• scleroza laterala amiotrofica
• scleroza multipla
• sensibilitate crescuta la amalgamurile dentare cu mercur
• sindromul cronic de oboseala
• sindromul de mialgie eozinofilica (EMS)
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, adenomuri ale glandei pituitare, tumori uterine.

Intreg articolul in siteul altermedia


Ramai cu noi

Partenerii Nostri

  • Jocurile mele
  • A fost o data un blog
  • Atunci NOI vom reveni
  • Povestea jocurilor mele
  • SXC photos
  • Fite de fetite
  • Totul despre Dragoste
  • TUK TUK
  • I love games
  • A New Girl - Pentru Fete
  • www.PerfectLady.ro
  • Bijuteriile zodiei
  • Travelers Way
  • Catalog Avon

  • Catalog Avon