De ce PSD-ul a pierdut alegerile viitoare

Imi vine greu sa cred ca liderii PSD-ului au permis Ecaterinei Andronescu sa loveasca in imaginea partidului. Pentru ca asta a facut prin razboiul ei cu Spiru Haret. O universitate despre care s-a straduit sa ne arate ca este in ilegalitate si ca ea, ca ministru al invatamantului, nu poate sta cu mainile in san. Problemele insa sunt multiple.

In primul rand, de ce Ecaterina Andronescu nu a luat masuri INAINTE de licenta din anul 2009? De ce nu a iesit in conferinte de presa sa atraga atentia studentilor de acolo ca fac o facultate neacreditata? Toata lumea este convinsa ca actiunea Spiru Haret s-a vrut o lovitura de imagine, pozitiva pentru partidul din care face parte ministrul invatamantului. Adica vezi doamne, ministrul trage Spiru de urechi si spune ca cei care au terminat acolo au terminat o facultate neacreditata… In timpul asta, liderii PSD  trag de urechi ministrul si-l face sa iasa pe sticla si sa spuna ca studentii de acolo nu au nici o vina si ca li se vor recunoaste diplomele. Si atunci, cei 300.000 de studenti de la Spiru, cu familiile si prietenii lor vor vota masiv partidul care le-a luat apararea.

Numai ca socoteala de acasa si cea din targ sunt lucruri diferite si impactul este exact cel care nu s-a vrut a fi. Am prieteni si prietene la Spiru Haret. Cuvinte precum “comunisti imputiti”, “nomenclaturisti fara creier” si “idiotii din partid” sunt doar cateva dintre cuvintele folosite la adresa unora dintre liderii PSD. Si acei oameni, fac cea mai cumplita anti-reclama PSD-ului. Am stat ca prostul si m-am gandit cum un om politic de talia Ecaterinei Andronescu a facut o greseala politica care va determina votantii sa aleaga actuala putere. Pentru ca dintre toate partidele care s-au perindat la putere in Romania de dupa 1990, cei de acum sunt cei mai slabi. Din toate punctele de vedere.

Cat despre coruptie, nici nu mai este cazul sa discutam: daca ai bani poti face ce vrei atata vreme cat cotizezi, legal, la vreo organizatie sau la vreun partid etc. Deci in perioada in care romanul se pregateste sa dea un anti-vot celor care ne conduc, pregatindu-se sa voteze PSD-ul, ca o forma de pedeapsa pentru cei care n-au facut nimic, Ecaterina Andronescu vine si ridica mingea la fileul Puterii, distrugand, efectiv imaginea PSD-ului. 300.000 votanti. Poate sa para putin. Dar puneti parintii celor 300.000: cum au stat oamenii aia cu sufletul la gura ca au dat bani pe o facultate pe care PSD-ul (pentru ca romanul asociaza omul cu partidul) nu vrea sa o recunoasca. Mai puneti si bunicii care mai merg la vot – aia care mai pot… Mai puneti unchii, surorile, fratii, copiii… veti ajunge una peste alta la circa 4-5 milioane de votanti. Eu, de exemplu. Prietena mea a terminat Spiru Haret in 2009. A luat 10 la licenta. De cateva luni nu mai este om din cauza deciziei Ecaterinei Andronescu.

Pur si simplu, voi merge la vot sa votem impotriva PSD-ului si categoric impotriva partidelor de stanga. Iar in toate discutiile mele cu prieteni, cunostinte etc, discut numai despre razboiul cu Spiru Haret. Nu iau apararea acestei universitati – daca este in ilegalitate, sa intre in legalitate. Iau insa atitudine impotriva celor care ne considera inca niste tampiti si care cred ca inca tin in mainile lor sforile de papusari, noi urmand sa votam cu cine vor ei. Iau atitudine impotriva modului in care s-a procedat: de ce nu s-au luat, public, aceste masuri in anul 2000 toamna, cand s-a constatat ca Spiru functioneaza ilegal? De ce in 2009, cand este an electoral. Aaa… stiu… ca sa vina un sef de partid – nu-I dau numele nici macar aici, pentru ca nu merita – si sa spuna, in fata “poporului” ca a urechiat ministrul, ca ministrul si-a depasit atributiile si ca studentii care au facut Spiru sa stea linistiti pentru ca li se recunosc studiile etc. Urma ca “poporul” sa sara in sus de bucurie si sa spuna”brava om politic, pe el il votam la Prededintie”.

Numai ca poporul s-a trezit si si-a dat seama de cacealmaua electorala si a ales sa voteze contra. Am prieteni, am colegi… mare parte dintre ei sunt revoltati de comportamentul Ecaterinei Andronescu si dezgustati de tentativa nereusita a PSD –ului de a-si face capital electoral pe seama studentilor de la Spiru si a familiilor lor. O parte dintre ei au votat in anii trecuti PSD-ul si vedeau in PSD o alternitiva pentru Puterea viitoare. Dar PSD-ul a gresit in actiunea Spiru Haret. A gresit copilareste si nescuzabil. Si a pierdut anticipat capital electoral.

Autor: Adrian

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro