Dacii au locuit în antichitate un spatiu întins, incluzând România de astazi, dar si Moldova si parti din Bulgaria, Ungaria, Ucraina.

  Dacii faceau parte din familia indo-europeeana de popoare. Erau un popor sedentar, de oameni curajosi si cinstiti, care duceau o viata modesta. Curajul il datorau în cea mai mare parte credintei lor în nemurire, pe care au primit-o de la profetul si zeul lor Zalmoxis.

  Cei mai importanti regi ai dacilor au fostt Dromihete, Burebista si Decebal; ei au reusit sã organizeze state puternice si s-au dovedit a fi iscusiti strategi militari.

  Civilizatia dacilor s-a dezvoltat foarte mult intre secolole II i.Hr. si I d.Hr., în special în zona capitalei statului dac, Sarmizegetusa Regia.

  Sistemul de fortificatii din jurul Sarmizeegetusei, arhitectura sacra, atelierele de prelucrat fier, sunt toate unice în Europa antica, din afara lumii greco-romane.

  Dacii au luptat vitejeste cu romanii, dar pâna la urma au fost înfrânti. O mare parte din teritoriul locuit de daci a fost transformat in provincie romana, provincia Dacia, care a existat între anii 106-271.

  In Dacia au venit numerosi colonisti romani, din toate partile imperiului. Astfel, in timpul stapânirii romane, dacii au fost romanizati.

  Kogaionon este numele muntelui sfânt al dacilor potrivit "Geografiei" lui Strabon.

  Românii, care sunt urmasii dacilor, continua sa traiasca pe aceleasi meleaguri ca si stramosii lor.

  Dacii 1966 showdown Decebal vs Severus
  Dacii 1966 sacrifice
  Dacii in columna lui Traian

  Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
  Cati abonati citesc acest website:

  Ultimele comentarii din forum:

  Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro