Cum se trateaza tusea la copil

Orice mamica este ingrijorata cand isi aude copilul tusind, mai ales daca tusea este seaca sau inecacioasa. Tusea seaca il oboseste pe copil, ii alunga somnul, il face sa viseze urat si sa nu se mai odihneasca peste noapte. Mama trebuie sa stie ca nici o boala nu se vindeca la fel. Este valabil si pentru tuse, indiferent de forma ei. Este bine de stiut ca tratamentul folosit o data, posibil sa nu mai dea rezultatele asteptata si a doua oara. Si in plus, nu tratezi un copil pentru ca ai auzit o mamica ca la copilul ei a mers nu stiu ce tratament.

De fiecare data inainte de aplicarea tratamentului trebuie sa consulti medicul. Este bine sa fii tu insati informata despre boala copilului cat mai ales despre eficienta tratamentelor de ultima ora sau despre eventualele efecte secundare ale unor pastile. Ori asta se poate obtine doar daca te gasesti intr-o comunitate de mamici, acolo unde femeile pot schimba opinii, pareri si alte asemenea lucruri...

In primul rand, la tuse trebuie sa vedem daca avem de-a face cu una seaca sau cu una in care copilul are in gat productie expectoranta. Nu trebuie sa fii specialist in asa ceva ci sa auzi, pur si simplu, cum tusese copilul. Daca realizezi ca tusea este una productiva, trebuie sa ii dai copilului medicatie expectoranta, sa dea afara din gat toata mizeria.

La tusea seaca, se recomanda medicamentele anti-tusive, calmante.

Tusea in sine nu este o boala ci un semnal ca ceva nu este in regula. Ea este un act reflex si este determinata de factori fizici sau chimici, avand ca rezultat final expulzarea puternica a aerului intra-pulmonar, uneori cu unele secretii care se gasesc in arborele bronsic. Acesti factori actioneaza asupra receptorilor aflati in aparatul respirator, respectiv faringe, laringe, sinusuri nazale, canalul auditiv extern, trahee, bronsii si fireste, plamani.

Un sfat bun este ca, daca vedeti ca micutul tuseste destul de des, nu doar in anumite perioade ale anului ci mai tot timpul, sa mergeti cu el, in vacante, 1-2 saptamani la o salina. Renuntati la concediul petrecut nu stiu unde pentru ca aerul de salina curata gatul, pieptul si plamanii oricarui copil.

Au existat si exista cazuri foarte grave in car bolnavul s-a vindecat intr-o salina. Asadar duceti acolo copilul si jucati-va cu el, alergati-l, obositi-l, faceti-l sa gafaie in salina. Pentru ca astfel el va inspira adanc aer sarat de acolo iar sarea se va depune pe organe si le va curata. Nu va impacientati daca dupa primele zile copilul inca tuseste si nici daca dupa alte cateva zile va incepe sa expectoreze mizerie. Bucurati-va in acele momente.

 

Autor: Dr. Alexandra Mihaila

Poti intalni alte mamici in sectiunea noastra speciala de forum http://horoscop-astrologie.ro/forum/index.php?board=6.0

 

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro