De exemplu, pisicile negre poarta ghinion, cu exceptia Marei Britanii unde sunt considerate a fi aducatoare de noroc. Ura impotriva pisicilor negre vine din Evul Mediu, perioada in care acestea erau considerate de catre reprezentantii clerului ca fiind reprezentante ale Intunericului.

Totusi, o superstitie spune ca daca in casa iti intra o pisica cenusie sau una vargata, inseamna ca in curand vei castiga o mare suma de bani.

Se mai spune ca daca o pisica stranuta e semn ca va ploua iar daca sta cu spatele la foc se apropie furtuna.

Dar nu numai pisicile pot sa prevada vremea.

Daca vezi un caine mancand iarba, tavalindu-se pe podea sau scarpinindu-se mult, atunci va ploua.

Daca un caine urla in pragul usii, cineva din familia respectiva va muri iar daca scanceste la nasterea unui copil, acela va avea o viata plina de ghinion.

Purtatori de noroc sunt si caii. Un cal cu partea inferioara a picioarelor alba, inseamna noroc iar mai multi cai strinsi unul in celalalt si stand cu spatele la niste tufe sau arbori, inseamna ca vremea se va strica.

Se spune ca nu e bine sa omori un paianjen. Pentru ca un paianjen este aducator de vesti bune. Daca o panza de paianjen o sa iti cada intamplator pe fata sau pe haine, in curand vei primi bani. Se mai spune ca panza de piianjen amestecata cu pamant si miez de paine si aplicata pe rani, duce la vindecarea acestora, dezinfectand rana.

 Gargaritele sunt considerate aducatoare de noroc daca stau pe palma cuiva. In functie de numarul punctelor negre de pe aripi o persoana poate afla cate luni va fi fericit. Mai mult, se spune ca daca ii spui un descantec, gargarita va zbura in locul de unde va sosi viitorul sot sau viitoarea sotie: “Gargarita, rita / Zboara-n poienita / Unde o-i zbura / Acolo moi marita (insura).”

Cei care, pe drum fiind, intalnesc cirezi de vite, vor avea o zi norocoasa. Daca vacile stau una intr-alta, vremea va fi urata, iar daca vacile stau razletite, vremea va ramane frumoasa.

Liliecii sunt considerate animale ciudate si multi se tem de ei. Cei care omoara lilieci vor fi loviti de ghinion iar cei care se trezesc cu un liliac in casa trebuie sa se astepte ca cineva din familie sa-i moara.

In incheiere, cei care vor sa aiba noroc trebuie sa poarte la brau, legata cu un lantisor de argint, un piciorus de iepure sau coada acestuia.

De ce cred oamenii in astfel de lucruri si nu se multumesc cu credinta in Dumnezeu? Poate din cauza ca pe toate aceste animale ei le vad, pe cand, credinta in Dumnezeu este bazata pe trairi interioare, fara a putea fi vazuta sau pipaita.

Si totusi, norocul fiecaruia si fericirea noastra ne este data de Dumnezeu si nu de vreun animal, indiferent cat de dragut ar fi acesta.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro