Cosmeticele nu previn imbatranirea 

Desi in ultimii ani s-a investit tot mai mult in cosmetice de ultima ora care sa mentina corpul tanar si frumos, studiile de ultima ora vin cu o informatie devastatoare: aceste produse nu influenteaza si durata de viata a organismului.

In fapt, s-a stabilit deja de mai bine de 50 de ani ca imbatranirea este provocata de unii radicali liberi. Lucru care i-a facut pe cercetatori sa caute solutii. Si sa gaseasca una: antioxidantii. Astfel, s-a afirmat ani de zile ca antioxidantii ar contribui la anihilarea radicalilor liberi. Asa ca toata piata de alimente si cosmetice s-a straduit sa vanda din greu produse care sa contina antioxidanti: ceaiuri, crème, licori etc. Toate promovate agresiv, comunicand mesajul ca utilizatoarele acelor produse vor fi mai tinere.

De curand, un studiu este pe cale sa dea peste cap piata astfel formata. Pentru ca cercetatorii de la University College London, au ajuns la concluzia ca antioxidantii un te intineresc. Echipa condusa de doctorul David Gems a atrás atentia ca un este vorba despre intinerire si nici macar despre un eventual proces de intarziere a imbatranirii, ci despre o conservare exterioara a organismului. Cu alte cuvinte, indiferent de cate creme iti pui pe fata, la 80 de ani tot vei muri. Pentru ca pe dinauntru imbatranirea isi urmeaza cursul firesc.

Adevarat, nu se cunosc efectele folosirii antioxidantilor de catre persoane care sa duca o viata echilibrata din toate punctele de vedere si la care, probabil, procesul ar fi complet diferit. In plus, se stie ca englezii nu tin nici un fel de dieta, ba dimpotriva, majoritatea dintre ei au un regim alimentar complet nesanatos. In conditiile astea, nici mama cremelor nu le-ar ajuta…

Autor: Carmen

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro