Visul bizar            

Catrina este o tiganca de 29 de ani din Bicaz. Ii nascuse sotului sau trei baieti si nici o fata. Si totusi, soarta a fost buna cu femeia, pentru ca, dupa atitea incercari nereusite de a-i oferi o fetita sotului ei, a sosit si momentul mult dorit.

In urma cu sase ani femeia a ramas insarcinata si a nascut o fetita. Numai ca ceva nu a mers asa cum trebuia si copila s-a nascut paralizata. Au urmat ani de chinuri si batai din partea barbatului care voia o fetita sanatosa si nu o handicapata. In urma cu mai putin de cinci luni, in perioada Pastelui ortodox, femeia a avut un vis straniu pe care l-a povestit la tot satul.

In vis i-a aparut un mosneag cu barba care a anuntat-o ca imediat dupa Pasti, copilul ei o sa mearga pe propriile picioare. Ba mai mult, mosul ii spusese si ca micuta va numara pana la 100, lucru pe care pana atunci nu-l facuse. Catrina era fericita si radia.  

Copii stiu sa se bucureMinune sau escrocherie?! 

In prima noapte de dupa Pastele ortodox, batranul cel straniu i-a aparut din nou in vis si i-a spus:

“Fiica mea, du-te la patul copilei, ca ti-am vindecat-o”.

Si cand a ajuns in camera copilului, aceasta se juca vesela, ca si cum niciodata nu fusese paralizata.

Toate satele din jur au ramas inmarmurite de minunea care se petrecuse in casa tigancii si toti cei care cunoscusera situatia veneau sa vada cu ochii lor miracolul. Priveau copilul cum fuge prin curte si isi faceau cruce, apoi plecau sa duca mai departe zvonul despre minunea vazuta.

Asa au ajuns vorbele si la familia O.P. din Piatra Neamt, familie care, in urma cu doi ani,  reclamase disparitia fetitei lor. Putin neincrezatori in cele auzite, nemtenii au purces la drum ca sa vada copilul cu ochii lor. Si nu mica le-a fost mirarea cand au dat ochi cu propria fiica disparuta.

La inceput rudele Catrinei au sarit pe oameni sa-i bata, dar pana la urma au cedat in fata amenintarilor cu anii grei de puscarie pentru rapire. Asa ca cele doua parti au ajuns la o intelegere fara sa mai apeleze la autoritati. Din toata povestea a mai ramas de lamurit un singur lucru: unde este adevarata fata a Catrinei? Rudele spun ca l-au dat unor predicatori americani, care au promis sa o vindece, dar gurile rele afirma ca micuta ar fi fost pentru transplant de organe. O barfa lugubra dar plauzibila.

Autor: Ioana, Piatra Neamt

Intamplarea este reala si s-a petrecut unei familii din blocul nostru.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro