Nasterea este cel mai mare miracol al vietii. Desi nenumarati specialisti pot da definitii ale ciclurilor care duc la crearea vietii, nimeni nu stie care este esenta acesteia. Pentru ca oamenii cauta sa dea definitie unui gest divin, unei creatii divine. 

“Ma asteptam ca pacienta sa deschida ochii pe masa de operatie” 

Alina Toader era insarcinata in luna a noua si astepta cu teama dar si cu nerabdare clipa in care urma sa aduca o noua viata pe lume. Numai ca nu intotdeauna viata este asa cum ne dorim. In timp ce traversa strada prin loc nepermis, pentru a scurta drumul de la farmacie catre casa, Alina a fost lovita de o masina.

In urma accidentului fata a intrat in coma. Mai bine de 8 ore s-au straduit medicii sa o readuca in simtiri pe tanara mama, dar eforturile lor s-au dovedit zadarnice. In schimb copilul dadea semne de viata din burta. Acesta a fost si motivul pentru care femeia a fost conectata la aparate de respirat si hranita intravenos pentru a mentine copilul in viata. Toti sperau ca mama isi va reveni la timp pentru nastere.

Din pacate, dupa sase zile, Alina nu dadea semne de revenire, asa ca specialistii au decis sa efectueze o operatie de cezariana care sa permita macar salvarea copilului. Imediat dupa ce copilul a fost scos din burta materna, aparatele din sala de operatie au inregistrat primele semne vitale din partea fetei, ceea ce a constituit un semnal de alarma pentru medici care nu stiau cum va reactiona organismul operatei.

“Ma asteptam ca pacienta sa deschida ochii pe masa de operatie si sa reactioneze negativ. Nu eram sigur nici macar daca anestezia isi facuse efectul sau nu, pentru ca semnele vitale fusesera constante de cand pacienta fusese adusa la noi”, a declarat medicul care a efectuat cezariana”.  

“Voiam sa ma trezesc si nu puteam” 

Spre bucuria tuturor, Alina si-a revenit complet la cateva ore dupa operatie si prima sa intrebare a fost daca a pierdut copilul. Povesteste ca pe toata durata comei auzea tot ce se petrece in jurul sau dar nu putea sa se miste sau sa vorbeasca.

“Parca nu mai eram stapana propriului meu corp. Ceva imi bloca constientul si ma impiedica sa spun sau sa fac ceva. Nu am auzit voci de ingeri sau demoni ori mai stiu eu ce alte chestii. In schimb ii auzeam pe toti cei care vorbeau in jurul meu, fara sa-i vad. Asta era cel mai frustrant, sa aud pe altii luind decizii care ma priveau pe mine. Si cel mai frica mi-a fost cand am auzit cum au decis medicii sa ma taie pe burta si sa scoata copilul, ca eu nu-mi mai revin. Imi era frica sa nu ma macelareasca si tare as fi vrut sa le spun ca sunt vie”, spune proaspata mamica.

Iar medicii ridica din umeri si spun ca nasterea copilului a declansat “niste resorturi necunoscute ale organismului” si au readus la viata femeia. Nici unul nu are curajul sa spuna ca a fost martorul unui miracol dumnezeiesc. Pentru ca asa au fost oamenii dintotdeauna, nerecunoscatori si carcotasi inaintea faptelor divine.

Autor: Martha

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii