Este un ritual care vegheaza asupra copilariei, avand grija ca entitatile negative sa nu-si faca de cap. Poate fi tinut in camera copilului pina cind acesta implineste virsta de 12 ani, dupa care nu va mai avea acelasi efect. Copacul lui Iosua va avea 12 ramuri, cite o ramura pentru fiecare an din copilaria micutului. Cifra 12 mai corespunde si lunilor din an, dar si celor 12 Apostoli ai Domnului Iisus.

Trunchiul copacului va fi facut din trei sirme rasucite, iar ramurile din sarma simpla, rezistenta, dar suficient de usor de indoit. Ramurile vor fi dispuse cite trei pe directiile punctelor cardinale, unde se vede dispunerea celor 3 ramuri pe directia vest si a celor trei ramuri pe directia est. De fiecare ramura veti agata un mic lantisor de argint, de cativa centimetri lungime.

Toate bucatile de lantisor vor fi egale intre ele, dupa cum egale vor fi si cele 12 ramuri. La capatul inferior al lantisorului, puneti o bucata de piele rosie, taiata  fie sub forma unui cerc fie sub forma unui triunghi echilateral. Cu putin superglue sau alt gen de lipici, veti lipi cite o piatra rezonanta a fiecarei zodii de fiecare bucata de piele. Astfel, toate pietrele rezonante ale zodiilor vor fi dispuse printre ramurile copacului, pentru a proteja copilul.

“Trunchiul” il veti cimenta, pur si simplu, intr-un ghiveci mic sau alt vas ornamental. La “radacina” copacului veti pune o cruciulita de argint, sfintita, iar linga ea veti pune o tablita, tot de argint, pe care ati scris numele de botez al copilului (puteti turna direct numele din argint sau il puteti cumpara de la magazinele de specialitate).

In cazul in care vasul se sparge sau copacul pateste ceva (ii cade o piatra zodiacala, se indoaie sirma, cade de pe locul in care este pus) inseamna ca cineva a aruncat pe copil un blestem sau vreo vraja. Este motiv de ingrijorare, pentru ca necesita savirsirea anumitor ritualuri, incepand cu cele de protectie si terminand cu cele de dezlegare.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro