In urma cu mai bine de 100 de ani, Melchisedec, episcopul Romanului atragea atentia asupra unora dintre icoanele care lacrimau. In acest fel, arata ca icoana din biserica domneasca de la Hotin lacrima zilnic pana ce umplea o tipsie de lacrimi. Dar cel mai cunoscut caz de atunci a fost icoana Maicii Domnului de la Socola, facatoare de minuni care a lacramat mai bine de 3 luni, continuu.

Desi initial s-a crezut ca este vorba despre o gluma nesarata a seminaristilor, la locul faptei au fost trimisi specialisti prelati care nu au descoperit nimic de acest gen. Mai mult, cu toata paza severa care s-a pus in jurul icoanei, aceasta a continuat sa lacrameze.

Din pacate, episcopul Melchisedec constata, cu amaraciune, ca lacrimarea unei icoane aduce raul asupra zonei respective. Pe seama ei a fost pusa decaderea scolii de la Socola si chiar a manastirii de acolo. In cele din urma, icoana a fost mutata de la Socola la Iasi, micul orasel cazand in paragina.

Si au mai lacrimat icoanele din Romania inaintea epidemiei de holera de la sfarsitul secolului trecut. Maica cea sfanta ii plangea pe pacatosii care urmau sa moara. Trecand peste rolul sau prevestitor de nenorociri, icoanele care lacrimeaza sunt si adevarate comori de vindecari miraculoase, multi bolnavi incurabili gasindu-si astfel alinarea trupeasca si sufleteasca. Iata cum, asadar, principiul Yin - Yang  a fost si este mereu prezent nu numai in viata ortodox-crestina, ci in viata noastra de zi cu zi.

Iar astfel de minuni, ca icoanele care plang, vin sa ne aminteasca ca toate sunt trecatoare in aceasta lume si ca doar slava lui Dumnezeu ne poate ajuta sa ne indreptam si sa ne fie iertate greselile noastre.Dar sa nu uitam ca noi suntem romani. Si icoana de la Socola zace acum, aproape nestiuta, in biserica unui spital de boli nervoase.

Unde sunt comorile noastre spirituale? Oare chiar le meritam? Poate ca da. Si asta nu pentru ca am fi facut noi ceva deosebit, ci pentru ca Dumnezeu ne-a dat mereu o sansa noua, romanilor, aratandu-ne ca, desi ne-am intors ochii de la adevarata credinta, El  inca nu si-a pierdut increderea in noi. Amin.

Eliszar

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro