Clarviziune, Parapsihologie, Prezicerea viitorului, viversum.ro, Consiliere telefonica gratuita

Cele 5 secrete ale vietii

Intrebarea cea mai grea

La un examen din al doilea an de studii al universitatii noastre de medicina, unul dintre profesori ne facu tuturor o supriza, atunci cand ne Inmana subiectele. Ca Intotdeauna, eu le citii mai Intai repede pe toate, dar cand ajunsei la ultimul, ramasei derutat: “Numele femeii de serviciu care face curat In universitate?”

In mod sigur, mi-am zis, o fi vreo gluma a profesorului. O vazusem de multe ori pe femeia de serviciu. Era Inalta, cu parul carunt, si sa fi tot avut In jur de cincizeci de ani. Dar, cum era sa-i stiu eu numele? La sfarsitul examenului, i-am prezentai foaia de examen profesorului, fara sa fi raspuns Insa nimic la ultima Intrebare, atat de neasteptata.

Inainte sa se fi terminat examenul totusi, unul dintre colegii mei il Intreba pe profesor daca ultimul subiect conta la nota finala a examenului. “Fara Indoiala ca da”, raspunse profesorul. “De-a lungul carierelor voastre, veti cunoaste o multime de persoane. Toate sunt importante. Toate merita atentia si Ingrijirea voastra, chiar daca ele vi se adreseaza doar cu un simplu «buna ziua»!”

Niciodata nu am uitat acea lectie. Si am descoperit ca numele ei era Maria. Cu totii suntem importanti

Un ajutor in ploaie

Era aproape de miezul noptii. O femeie In varsta, de origine afroamericana, se afla pe o autostrada din Alabama, cu masina defecta si Infruntand o furtuna Infricosatoare. Motorul se oprise si nu mai pornea defel, iar ea, disperata, trebuia neaparat sa plece catre destinatie. Uda de sus pana jos, se hotarI sa opreasca prima masina care ar fi trecut pe acolo.

Un tanar de rasa alba se opri sa o ajute, In pofida tuturor conflictelor care marcasera anii ’60, Intre albi si negri. Tanarul o lua si o duse Intr-un loc sigur, o ajuta sa ia legatura cu cine trebuia, si apoi o urca Intr-un taxi. In disperarea ei, femeia parea jenata ca nu-i poate multumi cum se cuvine. Isi nota adresa tanarului, Ii mai multumi o data, si pleca.

Sapte zile trecusera, cand In casa tanarului se auzi soneria de la intrare. Spre surpriza lui, un televizor color de mari dimensiuni Ii fu livrat direct, printr-o companie de transport. Avea un biletel, special lipit pe ambalaj. In el scria: “Profunde multumiri pentru ajutorul tau de pe autostrada. Ploaia nu numai ca ma udase pana la piele, dar Imi Inecase si sufletul. Atunci ai aparut tu. Multumita tie, am putut ajunge la capataiul sotului meu care agoniza, cu doar cateva clipe Inainte ca el sa-si dea duhul. Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru ajutorul pe care mi l-ai dat si pentru binele pe care Il faci celor din jur, dezinteresat. Cu sinceritate, sotia celui ce a fost Nat King Cole.”

Nu astepta nimic in schimb si vei primi.

Intotdeauna adu-ti aminte de cei pe care ii servesti

Pe vremea cand o Inghetata costa mult mai putin decIt astazi, un copil de vreo 10 ani intra Intr-o cofetarie si se aseza la o masa. Fata care servea Ii puse un pahar cu apa In fata.

“Cat costa o Inghetata de ciocolata cu migdale pe deasupra?”, o Intreba copilul. “Cincizeci de centi”, Ii raspunse fata.

Copilul scoase din adancul buzunarului un pumn de monede, si le examina atent.

“Si... cat costa doar Inghetata de ciocolata?”, Intreba el din nou, rusinat parca.

Alti clienti tocmai asteptau sa se elibereze o masa, asa ca fata deveni oarecum agitata. “Treizeci si cinci de centi”, ii raspunse, cu glas taios, copilului. Acesta isi numara Inca o data monedele.

“Atunci vreau doar Inghetata de ciocolata, fara migdale deasupra”, spuse el, hotarat. Fata ii aduse Inghetata impreuna cu nota de plata, i le puse pe masa si pleca.

Copilul termina inghetata, plati la casa si iesi din cofetarie. Cand fata veni sa curete masa, i se puse un nod In gat, si ochii i se impaienjenira. Acolo, langa farfurioara goala si paharul cu apa se aflau, frumos aranjate, monede In valoare de cincisprezece centi... Bacsisul ei.

Niciodata sa nu judeci in graba pe cineva

Greutatile din drumul nostru

Odata, Intr-o tara, demult, regele ei dadu ordin sa se puna o piatra mare de tot, chiar In mijlocul unui drum. Apoi se ascunse In apropiere, ca sa vada daca vreun supus al lui va Inlatura piatra sau nu.

Unii dintre cei mai de seama oameni ai regatului, sfetnici, bogati comercianti, curtezani, sosira, privira piatra si doar o Inconjurara. Multi dintre ei chiar Il Invinuira pe fata pe rege pentru ca nu se Ingrijeste de starea drumurilor din regat, dar niciunul nu facu nimic ca sa Inlature piatra cu pricina.

Atunci, un simplu taran, ce isi ducea verdeturile la piata, se apropie. Isi lasa cosurile pe jos, in drum, si Incerca sa miste piatra catre marginea drumului. La inceput nu reusi, dar apoi, dupa multa cazna si sudoare, izbandi. In timp ce isi aduna cosurile lui cu verdeata, vazu o punga cu bani, chiar acolo unde se aflase piatra.

In punga se aflau o multime de monede de aur, si un inscris al insusi regelui, prin care acesta il facea stapan peste acea punga cu bani pe cel care va fi Inlaturat piatra din drum. Astfel, taranul descoperi si invata ceea ce altii niciodata nu ajunsera sa inteleaga.

Fiecare greutate pe care o intampini iti ofera sansa de a evolua, prin invingerea ei

"Vreau ca sora mea sa traiasca..."

In urma cu mai multi ani, la un mare si important spital din oras fu adusa pentru tratament o fetita numita Liz. Ea suferea de o ciudata si rara boala, al carei unic tratament era, dupa cate se stia, o transfuzie de sange de la fratiorul ei de numai 5 ani. Acesta, la randul lui, supravietuise In mod miraculos aceleiasi boli, si dezvoltase anticorpii necesari pentru a o combate. Prin transfuzie, Liz se putea vindeca si salva.

Medicul ii explica situatia micutului ei frate Tommy, si il Intreba daca el ar fi de acord sa-i doneze sangele sorei lui. Doar pentru un moment, Tommy paru ca reflexioneaza profund, Inainte de a suspina adanc si de a spune, Incet, dar hotarat: “Da, o voi face, daca asta o salveaza pe Liz!”

In timp ce transfuzia era in curs de desfasurare, Tommy se afla intins pe un alt pat, linistit si zambitor, alaturi de sora lui. Personalul medical ii urmarea pe amandoi cu atentie, si observa cu bucurie cum Liz, incet-incet, redobandea o culoare sanatoasa si vie in obraji. In acea clipa insa, chipul lui Tommy Incepu sa se stinga, apoi deveni palid, iar zambetul ii disparu de pe fata. Il privi pe medic si, cu voce Intretaiata, il Intreba: “Iar eu... cand voi Incepe sa mor?”

Copil fiind, el nu il intelesese pe medic. El credea ca urma sa-i dea tot sangele sau sorei lui. Si, de fapt, el chiar i-l dadea. Da totul pentru persoana iubita.

Autor: Maria

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro