O noua ramura a constructiilor de locuinte s-a dezvoltat foarte mult in zona americana lovita de uragane si tornade. Este vorba despre un nou concept de arhitectura capabila sa faca fata celor mai puternice vinturi. Noile cladiri sunt construite in asa fel incit sa nu se opuna fortei vintului, ci sa devieze rafalele uraganelor.

Inginerii proiectanti sustin ca secolul actual va avea loc o intensificare a puterii dezvoltate de uragane si tornade si ca exista riscul unor distrugeri in masa a imobilelor construite pina la ora actuala.

“Ideal este ca o cladire sa nu se opuna imensei puteri a unui uragan, ci sa scape de loviturile directe, deviindu-le si nu opunindu-se acestora”, sustine Florence Dobfire, unul dintre membrii echipei implicate in noua arhitectura a cladirilor.

Dupa ce s-au fasut mai multe teste si au fost analizate statisticile din utlimii 200 de ani, au fost alese doua modele principale, menite sa inlocuiasca actualele cladiri cu altele rezistente. Primul proiect a vizat un imobil de forma sferica, iar cel de al doilea proiect a vizat o cladire construita la nivelul solului.

Sfera este, alaturi de triunghiul echilateral, forma perfecta din arhitectura, dar si cel mai complicat de redat de catre constructori.

"Ideea este ca daca forma sferica va fi din rigips sau din alte materiale usoare, casa va fi luata pe sus cu totul. Daca va fi turnata din ciment sau facuta din piatra sau din caramida, locuinta nu va suferi nici o stricaciune”, sustin constructorii.

Acelasi efect va fi si asupra unei locuinte construite la nivelul solului. Doar ca, in acest ultim caz, usile trebuie sa fie orientate in partea opusa vintului sau sa fie izolate cu niste dispozitive “anti-uragan”, care sa sparga rafalele mai puternice de vant.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro