Clarviziune, Parapsihologie, Prezicerea viitorului, viversum.ro, Consiliere telefonica gratuita

Blestemul unui loc sfant

Manastirea Rohiita

 

Cu cateva sute de ani in urma, pe locul manastirii vietuiau 3 calugari. Din cauza saraciei crunte, calugarii au plecat in lume pentru a strange cate ceva din cele necesare traiului in acele locuri. In timp ce manastirea era nelocuita, pe la 1762, generalul austriac Bukov a incendiat-o si i-a indemnat pe satenii din localitatea Boiereni sa jefuiasca tot ce era in manastire: barne, grinzi, usi. cand s-au intors calugarii au gasit un pumn de cenusia in locul manastirii lor. Legenda spune ca atunci au tinut slujbe si au chemat blestemul Domnului asupra nelegiuitilor. Au cerut ca satul Boiereni sa fie de 7 ori ars de foc si de 7 ori inecat de ape si nici un stejar sa nu mai creasca in padurile satului pana cand nu se va construi o alta manastire in locul celei arse.

 

Pana la ora actuala satul a ars de 3 ori si a fost inundat de doua ori. Satenii spun ca de fiecare data Valea Rohiitei se-ntuneca brusc si ca o mare negura apare in locul vechii manastiri. Negura coboara apoi peste sat si aduce apa care inunda satul. Niciodata pana acum negura nu a cuprins satele vecine.

 

La al doilea incendiu, o parte din acoperisiul bisericii aprinse a sarit arzand pana in dreptul casei unde pe vremuri a fost ascunsa usia vechii manastiri. Ca sa scape de blestem, satenii au jurat, cu mai mult timp in urma,  sa nu mai lucreze pamantul in zilele de vineri de peste an si o data pe an, dupa Rusalii, sa iasa impreuna cu preotul la locul unde a fost manastirea, sa asculte Sfanta Liturghie si sa faca rugaciuni pentru iertarea pacatului inaintasilor si pentru rodul pamanturilor lor. Pentru ca blestemul sa fie complet inlaturat, in anii 1985-1986 s-a inceput constructia unei noi manastiri chiar pe locul celei arse de austrieci.

 

Iar langa noua biserica se gasesite o cruce de piatra din 1904, cu inscriptia: “Roaga-te si lucra”, pentru a aminti trecatorilor de greul blestem ce apasa, inca, asupra acelor locuri. Dar calugarii si satenii sunt convinsi ca Dumnezeu isi va intoarce iar fata catre ei.

Autor: Elena

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro