Minciuna chiar lungeste nasul

Asa sustin cercetatorii americani, dupa ce au efectuat un studiu la care au participat 4800 de subiecti. Astfel, s-a constatat ca fiecare minciuna spusa duce la cresterea presiunii sanguine in anumite parti ale corpului, rezultatul fiind cresterea acelor parti peste media normala. In consecinta, cei care mint au nasul mai lung. Si nu numai nasul.

Ciocolata combate cariile

Oamenii de stiinta japonezi afirma ca unele substante care se gasesc in boabele de cafea sunt foarte active in combaterea cariilor din cavitatea bucala, avand si un puternic efect anti-carie. Incintati de rezultatele obtinute, japonezii au inceput deja fabricarea anumitor produse pe baza de boabe de cacao, printre acestea fiind si unele paste de dinti si chiar apa de gura. Mai mult, specialistii nipponi se gandesc deja la un anume tip de ciocolata care sa nu contina zaharul atat de nociv pentru cavitatea bucala.

Guma de mestecat te ajuta sa nu uiti

Cei care au probleme cu memoria au de acum o sansa - guma de mestecat. Potrivit unor studii nipone din ultimii ani, guma de mestecat stimuleaza creierul si ajuta la redobindirea memoriei. Din pacate, toate eforturile facute pana la ora actuala de a depista modul in care actioneaza guma, nu au dat roade. Primele experimente au fost facute pe soareci. Acestora li s-au extras dintai, astfel incat sa nu mai poata mesteca. Urmarea? Soarecii au avut pierderi de memorie. In studiul lor, cercetatorii japonezi au folosit si aparate pe baza de radiatii. Cu ajutorul acestora au putut observa ca, in timp ce maninca, la soareci are loc o activitate intensa in zona creierului responsabila cu invatatul.

Bordelul politistilor

Niste politisti din provincia Jiangsu au decis ca se pot scoate bani frumosi din... prostitutie. Numai a nu oricum, ci din infiintarea unui bordel clandestin. Politistii racolau prostituatele apoi, in timp ce acestea erau in camere cu clientii lor, interveneau arestindu-i pe doritorii de sex. Afacerea a iesit la iveala abia dupa ce politistii unei provincii invecinate au intrat pe fir. Pana atunci, insa, politistii reusisera sa stringa cateva zeci de mii de dolari.

Evadarea robotilor

In ultimii ani tot mai multi roboti dotati cu inteligenta artificiala au evadat din zonele unde erau expusi. Astfel, reprezentantii apararii drepturilor omului au tras un semnal de alarma aratind pericolul pe care il reprezinta robotii independenti, mai ales cei dotati cu programe de supravietuire. “Acestia pot ajunge pana acolo incat sa ucida pe oricine li se impotriveste”, afirma Louise Fermat, reprezentanta a unei ligi de apararea a drepturilor omului, adaugand ca “nu suntem departe ca scenariile filmelor SF sa prinda viata”, roboteii posedind un program special de acumulare progresiva a cunostintelor.

A fost depasita viteza luminii

Doi americani au reusit sa efectueze un experiment in care au reusit sa depaseasca viteza luminii. Noutatea este cu atat mai mare, cu cit aparatul folosit nu a depasit 1.000 de dolari. Astfel, ei au reusit sa trimita un semnal electric la o distanta de 120 de metri, folosind doua cabluri coaxiale de impedante diferite si doua generatoare de frecventa. rezultatul a fost obtinerea unui front de unda care a circulat cu o viteza de patru ori mai mare decat cea a luminii. Acesta este un pas inainte in cercetarile pentru explorarea spatiului cosmic, in felul acesta putind fi trimise semnale la o distanta mult mai mare ca pana acum si intr-un timp mai mic.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro