Si maimutele se drogheaza

Cu toate embargourile asupra drogurilor, autoritatile din Miami nu au reusit sa le impiedice pe maimutele de la o gradina zoologica locala sa guste din starea oferita de acestea. Cu toate acestea, desi maimutele erau efectiv drogate, nimeni nu intelegea cum e posibil asa ceva. Unii au crezut ca drogurile le sunt date de vizitatori si au instalat camere de supraveghere. Cand le-au analizat, toti au ramas stupefiati. Maimutele consumau un miriapod care secreta o substanta halucinogena. Singura urmare nociva era faptul ca, dupa ce efectul inceta, maimutele treceau printr-o stare de depresie totala. Probabil ca acesta e pretul placerii. Si nu doar pentru maimute.

 Femeile mici sunt mai curtate

Englezii au analizat comportamentul brbatilor vis-a-vis de inaltimea femeilor. Concluzia a fost surprinzatoare: femeile mai mici de inaltime isi gasesc mult mai usor un barbat decat cele mai inalte. Englezii au pus asta pe seama dezvoltarii mai incete a femeilor inalte. Spre dezamagirea lor, se pare ca totul are legatura doar cu pretentiile promovate de femeile frumoase, in timp ce fetele scunde sufera de complexe de inferioritate si accepta orice barbat.

Anticii chiar au jucat sah

Desi toata lumea stia faptul ca jocul de sah a fost importat din India, recent a fost descoperita in Albania o piesa de sah datind din secolul V i. H. Ceea ce inseamna ca grecii sau romanii din acele timpuri cunosteau jocul de sah. Ce se intampla cu cel care pierdea, nu se stie.

La baza vietii stau trei tipuri de celule

Celulele, denumite si primordiale, vin sa contrazica teoria darwiniana care sustine ca viata a aparut dintr-un singur organism primitiv. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca evolutia organismelor au la baza un transfer orizontal de la o gena la alta, evolutia celei de a doua gene bazindu-se pe incorporarea primei gene. In urma descoperirii transferului orizontal, studiul genomului uman intra intr-o noua faza de cercetare, in felul acesta putindu-se obtine foarte usor harti genetice.

Mobilul care cateste de pe buze

Japonezii au inventat un telefon mobil in care dispozitivele de transmitere a vocii vor fi inlocuite de un cititor si un traducator electronic. Astfel, noul telefon este in stare sa cateasca direct de pe buzele utilizatorului, fara ca acesta sa fie nevoit sa vorbeasca cu voce tare. Cuvintele sunt compilate si transformate fie in mesaje scrise fie in mesaje vocale, transmise de pe telefonul partenerului de dialog. In felul acesta, convorbirile telefonice nu mai pot fi urmarite cu nici un fel de aparatura de inregistrare, singurul care are acces la mesajele scrise sau vocale fiind destinatarul.

Elefanti reflectorizanti

Autoritatile indiene din New Delhi au luat masuri pentru evitarea accidentelor in care sunt implicati elefantii care circula pe strazile orasului. Ca atare, pachidermele care circula pe strazi, vor fi dotate cu faruri reflectorizante, atat pe fata cit si pe spate, pentru a putea fi remarcate de toti participantii la trafic, fie ei soferi sau chiar pietoni care noaptea ar futea fi, efectiv, calcati de uriasele animale, asa cum s-a mai intamplat in trecut. Noua masura a fost intimpanata cu bucurie de asociatiile pentru protectia animalelor, dar cu mai putina bucurie de proprietarii pachidermelor, care sustin ca dispozitivele sunt destul de scumpe si ca nu toti si le permit, in conditiile in care amenzile pentru lipsa lor sunt enorme

Pestii care lumineaza

Minunea a fost obtinuta de o firma taiwaneza care a obtinut primii pesti de acvariu, fosforescenti. Pestii au fost obtinuti prin introducerea unui segment din gena meduzelor in cel al pestilor zebra. Noul peste se numeste Perla noptii si costa mai putin de 20 $. Din pacate, noua specie de pesti nu se poate reproduce singura si nici cu alti pesti, singura modalitate de obtinere a exemplarelor fiind in laborator.

Identificare laser pentru saraci

Pentru a evita infiltrarea unor delicventi sau diverse persoane rau intentionate la cantinele saracilor, cei care patroneaza astfel de acte de caritate vor introduce un sistem complex de recunoastere individuala dupa iris. Astfel, cei care vor sa intre, trebuie sa treaca de aparatul de identificare care actioneaza niste bariere de protectie solide. In felul acesta, nu se mai pot strecura si alte persoane care, din diverse motive, vor sa manance pe gratis, in detrimentul celor care nu-si permit luxul unei mese.

Bucatareasa goala

O femeie din sudul Chinei care gateste in fiecare zi pe balcon, intr-o tinuta mai mult decat sumara, si-a scandalizat vecinii. Oamenii nu ar fi avut nimic de reclamat daca indrazneata bucatareasa ar fi avut ce arata. Dar are nu mai putin de 75 de ani, iar vecinii spun ca le piere pofta de mancare cand o vad.

Mobilele saracesc librarii si buchinistii

Librarii japonezi sunt exasperati de noile telefoane mobile care pot fotografia sau scana paginile unei carti. In felul acesta, clientii nu mai cumpara produsul, ci isi inregistreaza doar partea care ii intereseaza. Cum nici o lege nu ii impiedica pe japonezi sa rasfoiasca o anumita carte, librarii nu au alta solutie decat sa-si roage clientii sa fie intelegatori. Altfel, ei dau faliment.

Copacul milenar are... urmasi

In masivul White Mountains din California, traieste cel mai batran copac de pe Pamant. Pomul are o varsta de aproape 5000 de ani, varsta determinata dupa numarul de inele. In urma cu aproape un an, cativa padurari au adunat conurile cazute si le-au plantat. Spre bucuria tuturor, primii puieti au prins radacini. In felul acesta se spera readucerea la viata a unei specii aproape complet disparute.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro