Balanta este cea mai egoista zodie din horoscop, ceea ce nu-i asigura de fiecare data succesul in viata. Dispusa sa ceara si dornica sa primeasca, Balanta nu va da niciodata ceva la schimb. Tot ceea ce i se ofera considera ca i se cuvine, motiv pentru care nu stie sa aprecieze eforturile celor din jur si risca sa-i piarda pe cei mai multi. De altfel, Balanta nu are prea multi prieteni, din cauza caracterului sau egoist, a faptului ca niciodata nu stie cum sa-si arate sentimentele, crezand ca exteriorizarea acestora e semn de slabiciune.
In plus, daca spune ca va face un lucru pozitiv, Balanta isi va lua libertatea sa nu-l faca, dar daca spune ca va face ceva negativ, atunci cu siguranta il va face. Din pacate, orgoliul este cel care creeaza probleme Balantei, iar cel mai mare dusman al sau este chiar Balanta. Chiar daca pare intotdeauna ca e in cautare de ceva nou, in fapt, Balanta este foarte conservatoare, cautindu-si propriul echilibru nu in sine, ci la cei din jurul sau.
Din nefericire, sansele singuratatii sunt foarte mari pentru un nativ din Balanta, intrucat nimeni nu se poate adapta egoismului sau feroce si nepasarii de care da dovada intr-o relatie. Cei care vor sa cucereasca o un nativ din zodia Balanta trebuie sa-i trezeasca acesteia senzatia de unicitate si pasiunile pentru lucrurile greu de atins.
Astfel, un parfum oriental va trezi senzatii puternice, dorinta de explorare a unui taram necunoscut si in care nimic rau nu li se poate intampla. Iar pentru cei care vor sa dea gata o Balanta, atunci o camera decorata cu flori de gardenie, cu fructe exotice raspindite prin cateva vase – grapefruit, mandarine, portocale – si cateva betisoare de santal arzand, sunt tot atatea atu-uri pentru a destepta pasiunea Balantei. Si daca luminarile au parfum de vanilie sau de mosc, Balanta se va preda cu totul.
Balantele sunt, dupa Lei, cele mai auditive persoane, fiind mereu gata sa asculte de ceva nou. Atentie, nu va lasati impresionati. Asta nu inseamna ca le si intereseaza ceva. Le plac doar cuvintele frumoase. Auditivii sunt motivati de cuvinte care se adreseaza acestei senzatii, ca: “ai auzit ce s-a intamplat?...”, “am auzit ca…”, “zgomotele de atunci”.