Atentie la animalele de casa!

Recent, un cercetator francez a atras atentia asupra violentei crescande la animalele de casa. El a aratat ca in ultimii 10 ani, numarul persoanelor atacate de animalele de casa a crescut foarte mult. Desi pare paradoxal, cele mai multe accidente au la origine ciinii si pisicile, ponderea acestora fiind de 67% la ciini fata de 33% la pisici. Publicarea studiului a impartit deja lumea stiintifica in doua tabere. Prima tabara spune ca din toate timpurile aceste atacuri au existat doar ca nu au fost inregistrate statistic.

Cea de a doua tabara afirma ca animalele de casa sufera unele modificari genetice si ca din cauza asta isi ataca stapinii. Charles Tibaut, unul dintre cei implicati in studiu, afirma ca: “La animale, ca si la oameni, evolutia poate fi descrisa sub forma unei sinusoidale. Porneste de jos pentru ca, atingind nivelul maxim, sa avem de-a face cu o degenerare a speciei. Din cauza asta animale de casa, considerate inofensive, ajung sa se manifeste violent, chiar impotriva propriilor stapini.”

Mai mult, in studiu se arata ca mutatiile genetice au legatura directa cu schimbarile de clima.

“In zonele impadurite, de exemplu, la majoritatea animalelor este foarte dezvoltat simtul de vinatoare. Sau, in zonele de desert, cel mai puternic va fi instinctul de conservare.”

Mergindu-se pe aceste principii, s-a constatat ca in zonele in care exista o poluare masiva, o serie de capacitati ale animalelor sunt afectate, animalele comportindu-se in afara oricaror tipare. Distrugerea mediului are ca efect scaderea imunitatii organismului ceea ce duce, implicit, la imbolnavirea animalelor.

“Desi pare greu de crezut, animalele de casa sunt supuse unui stres continuu, fapt care, are ca efect imediat accentuarea starii de nervozitate. Ca atare, apar situatii in care animalul isi priveste stapinul nu ca pe cel caruia trebuie sa-i dea ascultare ci ca pe o sursa de stres ce trebuie sa inceteze. Atunci apare pericolul atacului.”

Modalitatea de a veni in ajutorul animalelor sunt orele la un psiholog de specialitate, singurul care poate sa-i ajute sa depaseasca starile de nervozitate. In plus, nu se recomanda castrarea animalului.

“Energia sexuala este cea mai puternica dintr-un organism. Prin castrare se impiedica eliberarea din organism a surplusului de energie si redirijarea acesteia catre alte zone ale organismului.Daca intr-o forma sau alta energia nu este eliminata, acest lucru va afecta stabilitatea psihica a animalului, creindu-i o stare de nervozitate si stres permanent. Ciinii ajung sa-si muste stapinii iar pisicile sa-i atace in timpul somnului, infigindu-si dintii in carotida. Nu putine au fost decesele de pe urma atacurilor felinelor.”

In consecinta, cercetatorii atrag atentia tuturor proprietarilor de animale de casa sa supravegheze cu atentie manifestarilor zilnice ale acestora pentru a nu deveni niste victime inocente.

Autor:  sexolog Ioan Gabriel

 

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro