Home » Razboiul nevazut » Artefacte din viitor

Artefacte din viitor

Sapand te miri unde, oamenii au gasit artefacte ce nu se potrivesc deloc perioadei ce se presupune ca le-a generat. Sa fie acestea urmele calatorilor in timp?

COMPUTERUL ANTIKYTHERA, un procesor de 2.085 de ani 

In anul 1900, resturile unui bizar instrument mecanic au fost recuperate de pe epava unei corabii antice, esuata la cativa kilometri de insula Creta. Artefactul consta intr-un complicat sistem de roti de bronz (trei s-au pastrat pana astazi) si cadrane de sticla fixate intr-un cadru de lemn. Analiza cu raze X a relevat faptul ca instrumentul fusese creat in anul 80 i.Hr., iar reconstituirea sa i-a dezvaluit functionalitatea – aceea de veritabil „computer“ astronomic, care putea indica, in functie de ora si de zi, pozitia exacta a Soarelui, a Lunii si a tuturor planetelor din sistemul solar. Desi se stie ca grecii erau buni astronomi, nici o informatie de ordin istoric pastrata de la ei nu semnaleaza existenta unei masinarii atat de sofisticate.

 

AVIONUL EGIPTEAN, un Concorde la anul 200 i.Hr.

In anul 1898, intr-un mormant din Saqqara, Egipt, un explorator descoperea o ciudata macheta din lemn a unui obiect cu aripi. Cum la acea vreme avionul nu fusese inventat, cercetatorii au considerat artefactul drept reprezentarea unei pasari si l-au facut „uitat“ intr-un muzeu din Cairo. In 1972, arheologul Kalil Messiha a dat intamplator peste macheta si a ramas socat de formele sale aerodinamice si de curbura aripilor, identica celei a unui avion Concorde. In plus, Messiha a facut legatura intre aceasta macheta si mai multe schite ciudate descoperite tot la Saqqara, ajungand la concluzia ca egiptenii planuiau, inca din secolul al II-lea i.Hr., construirea unui obiect zburator.

CRANIUL MITCHELL-HEDGES, sculptura maiasa cu laser 

Acest craniu de cristal a fost modelat de maiasi in urma cu aproximativ 1.000 de ani. Analize complexe, efectuate de catre cercetatorii de la laboratoarele Hewlett Packard din California, arata ca artefactul a fost cioplit cu mare migala in sensul invers al axei naturale a cristalului – operatie imposibil de realizat fara ajutorul razelor laser. In plus, craniul are proprietati optice uluitoare, lumina focalizandu-se dinspre ceafa catre orbite. Unui sculptor din ziua de azi i-ar fi imposibil sa creeze acest efect in lipsa realizarii prealabile a unui model 3D al sculpturii, pe care sa-l urmeze, apoi, la micrometru, in manopera.

 

CIOCANUL LONDONEZ, unealta de dinaintea istoriei

Acest ciocan din fier cu coada de lemn a fost descoperit de o echipa de arheologii americani si britanici in 1936, pe un santier arheologic de la marginea Londrei (Kimball County, Nebraska, SUA). Unealta era incastrata intr-o roca veche de 400 de milioane de ani, iar testele efectuate asupra sa au relevat faptul ca a fost faurita in urma cu 500 de milioane de ani. De mentionat ca fierul ciocanului este mult mai pur decat oricare alt fier produs prin tehnologiile moderne.

HARTA LUI PIRI RE’IS, Pamantul turcului 

Piri Re’is a fost un marinar turc care, in 1513, a desenat o harta a Africii, a Americilor si a Antarcticii. In 1929, cand a fost regasita, harta turcului a facut mare valva: oficial, Antarctica fusese descoperita abia in 1818. Ceea ce este si mai bizar la aceasta harta este faptul ca Piri Re’is – dupa cum dovedesc reconstituiri de ultima ora – a cartografiat fidel Antarctica asa cum arata aceasta inainte de a fi acoperita de zapada. Mai precis, in urma cu 6.000 de ani.

 

DESENELE DE LA NAZCA, un balon cu indieni, acum 2.000 de ani 

Desenele au fost descoperite in anul 1930, cand aviatia SUA a inaugurat doua linii comerciale care survolau pampa peruana. Se pare ca acestea au fost realizate in perioada de inflorire a civilizatiei Nazca (300 i.Hr. - 600 d.Hr). Acoperind o suprafata de 450 de kilometri patrati, desenele de la Nazca infatiseaza diverse plante si animale. Cele mai mari reprezentari ajung la 200 de metri lungime. Printre acestea, apar si unele figuri ciudate, numite de cercetatori geoglife. In vreme ce comunitatea stiintifica este rezervata in privinta utilizarii geoglifelor, unii entuziasti afirma ca ele ar fi harti astronomice sau puncte de reper pentru OZN-uri (teorie speculata si in filmul “Semne” din 2002). Indiferent la ce au folosit, desenele de la Nazca n-ar fi putut fi realizate decat printr-o coordonare venita de foarte sus, cel mai probabil din balon (care, la vremea respectiva, evident, nu era „inventat“).

ORASUL NAN MADOL, misterioasa asezarea de pe reciful de corali

Datarea cu carbon-14 arata ca orasul Nan Madol a fost construit intre anii 200 i.Hr.- 800 d.Hr., pe un recif de corali din Micronezia, din aproximativ 250 milioane de tone de blocuri bazaltice. Asezarea se intindea pe o suprafata de aproximativ 18 kilometri patrati si era formata din peste 100 de insulite artificiale unite prin viaducte. Nimeni nu poate explica felul cum au fost transportate acolo blocurile de bazalt si nici cum a fost construit orasul. Pentru ridicarea lui Nan Madol, azi ar fi nevoie de zeci de macarale gigantice.

ZIDURILE SACSAYHUAMAN, precizie incasa de secol XX

3 ziduri concentrice, lungi de 360 de metri si inalte de sase, au fost construite, in secolul al XVI-lea, in jurul fortaretei incase Sacsayhuaman din Cuzco, Peru. Ele au fost ridicate din imensi bolovani de calcar, cantarind aproximativ 300 de tone fiecare. Incasii nu au folosit mortar pentru a fixa bolovanii, dar acestia sunt atat de bine asezati unul peste altul, incat nu se poate strecura intre ei nici macar o lama de cutit. Cum au reusit incasii sa construiasca un asemenea ansamblu cu tehnologiile secolului al XVI-lea ramane un mister.

 

Electricitate in Egiptul antic 

Bateria gasita in Bagdad in anul 1930. Ea dateaza din anul 750  I.H-750 D.H Stiinta contemporana consemneaza faptul ca bateria a fost inventata in 1800 de contele Allesandro Volta, dar totusi in ruinele unei asezari din apropierea orasului irakian a fost gasit un obiect asemanator, vechi de circa 2000 ani. Obiectul a fost descoperit in 1957.Antica baterie este formata dint-un vas de ceramica alba, masurand 12 cm inaltime.Inauntru se gasea un cilindru de cupru, iar in interior o bara de fier oxidat.Expertii care au analizat obiectul au ajuns la concluzia ca era de ajuns ca vasul sa fie umplut cu un lichid acid sau alcalin pt a se produce curent electric.

Aprinzatorul din piatra

 In 1961, un grup pe tineri au descoperit in apropiere de Olancha ceea ce ei au considerat a fi o geoda ( piatra scobita in interior, in care se pot gasi tot felul de cristale). Spre stupefactia lor, au gasit  in interior un obiect de portelan alb,evident facut de mana omului, in care se afla un mecanism din metal,avand in centru o tija cu un arc minuscul la unul din  capete.Misteriosul obiect poarta numele de "artefactul din Coso". Pt omul modern, obiectul seamana cu un dispozitiv de aprindere.Problema e  ca dispozitivul a fost gasit in interiorul unei piese care, conform geologilor, a avut nevoie de 500.000 ani pt a se forma

unelte mai vechi decat omul ?!

Semne ale prezentei umane in era cretacica au fost descoperite  si in Franta, intr-un strat de roca avand circa 65 milioane de ani vechime, cand, potrivit teoriilor, oamenii nu existau!!!  Aici s-au gasit tuburi metalice ovoidale. In SUA s-a gasit o oala  cu aspect de clopot, aband in interior un strat de argint filigranat, iar in Nampa (Idaho ) s-a gasit o papusa de lut in interiorul unui strat de bazalt provenit de la un vulcan care a avut activtate acum 15 milioane de ani.
In Scotia, intr-un bloc  de piatra datand din mezozoic, s-a gasit un cui de fier ( capul obiectului era incastrat in piatra )

Fosile imposibile

amprenta palmara a fost gasita intr-un strat de piatra calcaroasa avand circa 110 milioane ani, in localitatea Glen Rose ( Texas ). In nordul inghetat al Canadei s-a gasit un deget fosilizat,datand din cretacic ( "degetul" a fost radiografiat si e intr-adevar un deget )
In Utah, intr-un strat de roca estimat la 300-600 milioane de ani vechime, s-a descoperit ceea ce pare amprenta unei talpi omenesti, care pare a fi incaltata intr-un soi de sanda ( analiza arata ca talpa respectiva a strivit un tribolit viu.

Mingi de piatra

Muncitorii angajati pt a curata o parte din jungla din Costa Rica, au gasit mii de mingi de piatra perfect sferice, avand dimensiuni diferite: de la o minge de tenis, pana la uriase sfere de 2,5 m diametru si o greutate de 16 tone.
Au fost descoperite pe malurile unoru rauri si cimitire antice.

Pietrele Dropa

In 1938, un chinez a descoperit in muntii Baian-Kara-Ula, un lant de pesteri care par sa fi adapostit candva o civilizatie. Aici au fost gasitesute de discuri de piatra, cu un diametru de 23 cm, fiecare cu o gaura in mijloc, acoperita cu santuri concentrice, ca placile de patefon.La o examinare mai minutioasa, s-a constatat ca santurile sunt formate din sute de hieroglife minuscule.Vechimea pietrelor a fost estimata la 10-12 mii ani. Un alt set de teste a descoperit ca discurile au fost candva incarcate electric.Analiza pietrei in sine a scos la iveala o inalta concentratie de cobalt si alte materiale. Savantii chinezi au descoperit, dupa lungi cercetari, o poveste minunata despre nave extraterestre care s-au prabusit; navele apartineau unor oameni care se intitulau Dropa ( la ora actuala in acel loc traieste un trib de pigmei care isi spun "dropa" )

Sfere metalice

Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta,Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur.Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile.Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.

Ciocanul de aluminiu de la Aiud

La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de catre o grupa de muncitori, care lucrau la o cariera de nisip la malul Muresului, la o adancime de zece metri, trei obiecte. Doua s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale disparute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însa multa bataie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o forma de ciocan în care sunt executate doua gauri de forma cilindrica, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. In partea inferioara a gaurii de diametru mai mare se poate observa o camera de forma ovala, probabil lacasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de catre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Magurele. Analizele au stabilit ca materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcatuit din 12 elemente. Materia de baza, adica 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%; zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urma în cantitati foarte mici.

Materialul de baza al bucatii de metal, aluminiul, a stârnit curiozitatea. Pentru prima data aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825 si doar la sfarsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industriala temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gasindu-se în natura numai sub forma de minerale. In acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideaza în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai ca nu sunt cunoscute ci necesita o actiune îndelungata a oxigenului, de-a lungul a cateva mii de ani, fapt ce intareste dovada ca obiectul amintit este foarte, foarte vechi.

Alte surse: Top Ten Out of Place Artifacts 

 Sursa: Rufon si Descopera
Adauga link partener | TV Online  | Saci aspirator  | Calculator Timbru Mediu Calculator Timbru Mediu | Tractari Auto Rami  | Sac aspirator  | Saci de aspirator  | Web Design Bucuresti  | Revista online pentru femei  | Mireasa pentru fiul meu  | Transport containere  | Wordpress Complet Wordpress Complet | Ghidul frumusetii tale! Ghidul frumusetii tale! | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Diana, zeita dorintelor tale secrete
 • Totul despre Avon
 • lenjerie
 • SXC photos
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • fitedefetite
 • Travelers Way
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon