Home » Cer si Destin » Arta razboiului intre teorie si practica

Arta razboiului intre teorie si practica

Era o vreme in care vorbeam, cu prietenele mele, despre modul in care gandesc barbatii. Si de fiecare data ajungeam la aceeasi concluzie; barbatii nu gandesc. Rectific, in preajma femeilor, barbatii nu gandesc. Doresc femeia respectiva si se gandesc doar la cum sa faca sa se culce cu ea. Intr-una din serile trecute, urmaream la TV o dezbatere pe tema “Barbatii conduc lumea”. Acolo erau invitati care mai de care, specialisti si specializati. Toti aveau pareri, toti aveau opinii, dar nici unul nu baga mana in foc pentru ceea ce spunea. Pentru ca, vedeti voi, diferenta intre teorie si practica este fantastica. Poti sa scrii 1000 de volume despre manipulare, despre arta de a conduce si alte asemenea.

Si eu pot sa o fac. Dar cata vreme nu faci parte din elita care conduce, esti un zero, o nulitate absoluta care isi face reclama pe spatele unei televiziuni si atat. Sa zicem ca una din persoane era destul de cunoscuta si avea o gramada de aparitii editoriale si carti. Acum vorbea despre cum se conduce lumea. Si dadea sfaturi, emitea teorii. Dincolo de ecran insa, acea persoana nu era nimic. Era o simpla scriitoare si atat. Daca arta de a conduce, pe care o scrisese ea si de care vorbea ea, ii era atat de cunoscuta, atunci de ce nu o ajutase pana atunci? De ce, prin tehnicile si metodele pe care le poseda, nu era ceva mai mult? De ce nu facea parte din elita conducatorilor acestei tari – nu vorbim mai departe. De ce nu facea parte, macar din elita celor bogati, a celor care, folosindu-si cunostintele, reusesc sa faca avere? Va spun eu de ce.

Pentru ca facea parte din elita de paie. Ea insasi nu stia sa foloseasca ceea ce le recomanda celorlalti sa faca. Ea insasi nu facuse altceva decat sa memoreze niste pasaje dintr-un volum, altele din alt volum si sa emita niste teorii aberante, combinatorii, despre arta de a conduce. Pentru ca, atata vreme cat nu conduci, cat nu esti tu insati exemplul elocvent in acest sens, inseamna ca debitezi niste aberatii. Niste aberatii pe care moderatorul le transforma in teorii si face din marea nulitate o mare vedeta de paie. Nu vreau sa dau numele respectivei, pentru ca, in fond, a publicat mai multe carti. Dar de la statutul de scriitor – este discutabil daca de succes sau nu – la cel de emitent de teorii despre tehnicile de a conduce, este cale lunga.

Jos palaria pentru ca femeia respectiva stia sa poarte o discutie pe orice tema, dar pentru mine asta nu inseamna sa stii sa conduci, ci doar ca ai citit mult si ai un bagaj bogat de cuvinte. Oare unora le este atat de greu sa accepte ceea ce sunt? De ce vor neaparat sa para polivalenti?! Nu vorbim despre televiziuni, pentru ca ele sunt comerciale si fiecare in parte incearca sa-si vanda cat mai bine produsele, adica emisiunile. Arta de a conduce este simpla: trebuie mereu sa te folosesti de slabiciunile celuilalt sau celorlalti. Femeia in cauza nu era nici macar casatorita. O surprinsesem la un moment dat pe alta televiziune cand vorbea despre “femeia independenta”. Si atunci am avut acelasi gust amar, pentru ca ea insasi era destul de urata ca sa determine un barbat sa se casatoreasca cu ea. Si cum vulpea daca nu ajunge la struguri spune ca sunt acri... asta facea si ea. Priviti in general aceste emisiuni si veti constata ca:

-despre femeia independenta (sau barbatul independent) vorbesc femeile urate, respectiv barbatii urati;

-despre sex vorbesc femeile usoare;

-despre bani vorbesc analistii saraci, adica cei care abia traiesc de pe o zi pe alta ;

-despre saloanele de cosmetica / coafura vorbesc frizeri si femei cu 10 clase angajate sas faca manichiura clientelor – totul sub titularura de hair style sau mai stiu eu cum;

-despre masini vorbeste oricine, mai putin un specialist – de regula este pus un agent de vanzari;

-despre medicina vorbesc cei care nu practica medicina dar care dau sfaturi;

-despre muzica – mai ales despre muzica – discuta in special afonii si afoanele, cei care nu sunt in stare sa sustina vreun concert live.

Si lista ar continua... Oricum, despre orice s-ar vorbi, priviti omul si veti constata ca cel ce vorbeste nu a obtinut nimic din ceea ce vorbeste. Sunt vise ale lui, dorinte si incearca sa le vanda altora, in timp ce el / ea nu a reusit mare lucru. Traim intr-o mare minciuna in care loser-ii se dau oameni realizati si incearca sa ne convinga sa devenim ca ei... Adica loser-i. Succes.

Autor: Aura


Adauga link partener | Facebook of Sex  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Diana, zeita dorintelor tale secrete
 • Totul despre Avon
 • lenjerie
 • SXC photos
 • Totul despre Dragoste
 • TUK TUK
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • fitedefetite
 • Travelers Way
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon