Desi s-a inscris la Scoala de teatru de la Cardiff si a avut o serie de roluri pe scenele londoneze, succesul repurtat era departe de ceea ce si-ar fi dorit. Si atunci a ales calea cea mai usoara pentru a trece peste probleme, pentru a acoperi prapastia care se formase intre dorintele sale si realitate. S-a refugiat in alcool. Definitiv. Pentru ca de atunci nu a mai reusit sa scape de aceasta boala niciodata.

In 1968 pleaca in S.U.A. si isi incearca norocul ca actor de film. Primul rol a fost cel al lui Richard Inima de Leu, iar filmul a fost distins cu un Oscar – din pacate nu pentru rolul interpretat de Hopkins. Din acea clipa viata lui Hopkins s-a desfasurat intre rolurile interpretate in filme si propriul sau rol in viata. Iar viata sa a fost in deriva, urmand cursul celei de pe scena. La varsta de 53 de ani, intr-o pauza de dezintoxicare, cand se resemnase ca nu va fi niciodata un mare actor, un rol avea sa-i schimbe destinul.

Din tacerea care se asternuse peste el s-a nascut o alta care a facut publicul sa vorbeasca ani in sir, fascinat de maretia pe care o intrezarise in batranelul cu ochi albastri. Era “Tacerea mieilor”, filmul ce avea sa-i aduca primul Oscar lui Hopkins si care i-a transformat anii de asteptare intr-un succes imens. Pentru ca Hannibal Lector parea a fi rolul ce i se potrivea ca o manusa. Reprezenta o lume de care Hopkins nu era cu totul strain, o lume de nevrotici si nebuni, o lume sinistra in care cel de langa tine te poate trada in orice clipa si in care psihiatrul poate fi mai periculos decat cel mai periculos psihopat, fiind o masina perfecta de ucis.

Multi au afirmat ca Hopkins este printre putinii actori talentati care fac un rol intrind cu adevarat in pielea personajului interpretat. Dar dincolo de a fi o binecuvintare, acest lucruru este un adevarat blestem, el neputindu-si reveni complet dupa terminarea filmarilor. Si treptat, fara voia sa, dintr-o necesitate imperioasa a transpunerii unui rol, actorul-cameleon, cum l-au numit colegii sai de breasla nu a mai putut sa-si joace propriul lor, trecand prin furcile caudine a doua divorturi si a mai multe separari de cei care odata il iubeau.

“Intotdeauna mi-am imaginat Diavolul ca fiind o persoana spirituala, inteleapta, fermecatoare si seducatoare pana dincolo de moarte”. Sunt cuvintele lui Anthony Hopkins, nu ale actorului premiat cu Oscar, ci ale omului care si-a distrus viata particulara din prea multa dragoste de film.

Sir Anthony, Dumnezeu sa te ajute.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro