Ca orice viitoare mama grijulie, trebuie sa stii ca inainte de sarcina se impune efectuarea unor analize medicale complexe. In felul acesta poti sa stii daca esti predispusa la vreo boala sau daca organismul tau este pregatit pentru sarcina pe care ti-o doresti. Ce trebuie sa faci:

1. Efectuarea grupului sanguin si a factorului Rh al ambilor parteneri. In cazul unei incompatibilitati anticorpii pot trece prin placenta de la mama la copil si acesta va suferi de afectiuni cerebrale sau de anemie, in cel mai fericit caz.

2. Efectuarea testelor pentru depistarea eventualelor boli cu transmisie sexuala. Este bine sa insisti ca viitorul tata al copilului tau sa-si faca aceste teste pentru ca barbatii sunt nascuti multi-gami si atunci mai trec si prin alte paturi in drumul lor spre casa. Evident, daca stii ca tu esti cea care ai calcat stramb ai grija si evita un contact direct cu partenerul tau pana cand te asiguri ca nu ai luat nici o boala in urma aventurii tale.

4. Uree si Creatina sunt necesare pentru depistarea afectiunilor renale.

5. Hemoleucograma (se pot depista din timp unele afectiuni ale sangelui, in special anemia feripriva, betatalasemia minora sau a alte hemoglobinopatii);

6. Sumarul de urina este o analiza de baza pentru depistarea bolilor de rinichi.

7. Transaminezele Hepatice (in urma acestor analize sunt depistate afectiunile hepatice). Evident aici va puteti afla si nivelul glicemiei care va poate arata pericolul unui eventual diabet – nu uitati ca unele diabete se declanseaza pe sistem nervos.

8. Determinarea nivelului de colesterol pentru a sti daca este cazul sa va reviziuti cantitatea de grasimi animale consumate astfel incat sa duceti la capat sarcina si sa nasteti un copil perfect sanatos.

9 Radiografia toracica necesara pentru depistarea tuberculozei.

Cand ai decis ca vrei o sarcina este bine sa faci unele investigatii pentru depistarea unor eventuale boli ca: mycoplasma, chlamidia, ureeplasma, gardnerella. Si cel mai important, daca ai in casa un animal, verifica daca ai contactat paraziti care produc toxoplasma, isteria si pe care ii poti lua prin simplul contact cu animalul de acasa.

Analizele nu trebuie sa te faca sa intri in panica ci sa te ajute sa depistezi, la timp, eventualele probleme care ar putea afecta sarcina sau pe tine. Unele din aceste analize sunt compensate de catre casa de asigurari de sanatate, asa ca, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie poti scapa de plata lor.  

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website: