Adio riduri si cearcane! Traiasca fardul!

Sunt intrebata adesea de catre clientele mele: “Am 50 ani. Mai pot purta machiaj?” sau “Machiajul imi face ridurile mai evidente. Ce pot face?

Fie ca ai saizeci, patruzeci sau treizeci de ani, sunt mai multe trucuri ce pot fi utilizate foarte usor daca doresti sa ascunzi ridurile de expresie. Iti voi impartasi cele mai usoare moduri de a te machia astfel incat sa ai o piele frumoasa la orice varsta.

Pregatirea tenului

Inainte de a aplica machiaj, trebuie intotdeauna ca pielea sa fie hidratata, dupa care se va aplica un produs de conturare. Acesta va domoli zona din jurul ochilor si va permite reducerea cearcanelor de sub ochi.

Astazi, exista pe piata foarte multe produse care ne pot face viata mai usoara. Putem vorbi de diferite baze de machiaj care au actiuni diferite: reduc sebumul si luciul fetei, inchid porii, reduc aspectul ridurilor fine. Va recomand “Lisse Minute” de la Clarins, acesta fiind un produs care le face pe toate de mai sus.

Fondul de ten este un prieten si nu un dusman!

Scopul fondului de ten este acela de a netezi pielea si a-i da o culoare, un tonus, iar in cazul pielii mature, de a-i adauga un aspect sanatos. Daca alegi un fond de ten lichid si observi ca iti accentueaza liniile de expresie, este posibil sa folosesti cantitate prea mare din acel produs. Intotdeauna trebuie sa iti amintesti sa indepartezi surplusul cu un burete sau un servetel umed.

Alege un fond de ten cu efect de fermitate a pielii care in afara de a face tenul mai luminos, va reduce si aspectul liniilor de expresie. Una din marcile pe care ti-o recomand este fondul de ten “Mature Skin” de la Vichy.

Cearcanele, inamicii frumusetii

Ai doua optiuni atunci cand vine vorba de anti-cearcan. Daca ai pungi sub ochi, alege un produs complet mat. Preferatul meu pentru femeile de toate varstele, dar in special pentru pielea matura este “Secret Concealer” de la Laura Mercier.

Pe de alta parte, daca cearcanele sunt problema, trebuie ales un anti-cearcan iluminator. Este important sa nu se aleaga o culoare mult mai deschisa decat tonul pielii deoarece se poate ajunge sa se realizeze un efect invers. Trucul este sa alegi o culoare un ton mai deschis decat nuanta tenului tau, nici mai mult, nici mai putin.

Nu contează ce anti-cearcăn foloseşti, dar este important să foloseşti puţin produs şi să îl armonizezi foarte bine cu tenul. Aplică anti-cearcănul cu o perie, dar apoi foloseşte degetele pentru a-l armoniza cu tenul şi a elimina excesul de produs.

Machiajul ochilor

ţPentru machiajul ochilor, trebuie să fim atente la texturile cremoase şi iridescente. Pentru a nu accentua ridurile din jurul ochilor, trebuie folosite farduri mate. Mai puţin este mai indicat! De aceea, dacă tot ţi se pare că fardul de ochi atrage atenţia asupra ridurilor, foloseşte doar un creion negru sau maro cu care să completezi linia genelor astfel încât să pară mai dese şi mascara pentru curbarea genelor, folosită în 2 straturi.

Rimelul este cheia pentru ridicarea pleoapelor şi vă recomand să folosiţi un rimel de calitate cum este “Inimitable” de la Chanel şi bigudiul de gene de la Shiseido.

Fardul de obraji

Dacă nu ţi-ai machiat ochii foarte mult, e necesar să ridici şi să evidenţiezi pomeţii. În această zona poţi experimenta şi un blush uşor strălucitor. Se aplică întotdeauna pentru efect de ridicare a pomeţilor din centrul obrazului uşor în sus.

Machiajul buzelor

Dacă ai aplicat puţin machiaj la ochi, trebuie folosită culoare pe buze! Buzele trebuie să nu fie uscate pentru ca aspectul unor buze hidratate reduce liniile de expresie şi face ca buzele să arate mai pline şi mai voluminoase. Aplică gloss de buze doar în centru, nu şi în lateral, peste un ruj hidratant.

Nu conteaza ce anti-cearcan folosesti, dar este important sa folosesti putin produs si sa il armonizezi foarte bine cu tenul. Aplica anti-cearcanul cu o perie, dar apoi foloseste degetele pentru a-l armoniza cu tenul si a elimina excesul de produs.

Machiajul ochilor

Pentru machiajul ochilor, trebuie sa fim atente la texturile cremoase si iridescente. Pentru a nu accentua ridurile din jurul ochilor, trebuie folosite farduri mate. Mai putin este mai indicat! De aceea, daca tot ti se pare ca fardul de ochi atrage atentia asupra ridurilor, foloseste doar un creion negru sau maro cu care sa completezi linia genelor astfel incat sa para mai dese si mascara pentru curbarea genelor, folosita in 2 straturi.

Rimelul este cheia pentru ridicarea pleoapelor si va recomand sa folositi un rimel de calitate cum este “Inimitable” de la Chanel si bigudiul de gene de la Shiseido.

Fardul de obraji

Daca nu ti-ai machiat ochii foarte mult, e necesar sa ridici si sa evidentiezi pometii. In aceasta zona poti experimenta si un blush usor stralucitor. Se aplica intotdeauna pentru efect de ridicare a pometilor din centrul obrazului usor in sus.

Machiajul buzelor

Daca ai aplicat putin machiaj la ochi, trebuie folosita culoare pe buze! Buzele trebuie sa nu fie uscate pentru ca aspectul unor buze hidratate reduce liniile de expresie si face ca buzele sa arate mai pline si mai voluminoase. Aplica gloss de buze doar in centru, nu si in lateral, peste un ruj hidratant. 

Text publicat cu acordul site-ului http://www.madone.ro/

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro